Q&Hrej - Jaké oznámení z proběhlých konferencí vás nejvíce zaujalo?
i Zdroj: Squanch Games
Článek Q&Hrej - Jaké oznámení z proběhlých konferencí vás nejvíce zaujalo?

Q&Hrej - Jaké oznámení z proběhlých konferencí vás nejvíce zaujalo? | Kapitola 7

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Jakub Fišer Radek Raudenský Tomáš Rosa Petr Jan Berka

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Jakub Fišer, Radek Raudenský, Tomáš Rosa, Petr Jan Berka

20. 6. 2022 14:20 1

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - INDIEKACE 2. MARTIN SYNEK - I'M PICKLE RICK 3. TOMÁŠ ROSA - DEKADENCE HERNÍCH FESTIVALŮ 4. DAVID PLECHÁČEK - UNIKÁTNÍ DRAHOKAMY 5. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - PROSÍM DEJTE MI NOVÉ DIABLO!
6. TADEÁŠ PEPŘ - SENTIMENT Z PENTIMENT 7. JAKUB FIŠER - ČAS NOVÝCH SCI-FI ZAPOČAL 8. PETR JAN BERKA - NADĚJE V RESPAWN 9. RADEK RAUDENSKÝ - DEPRESE A CODKO

Máme za sebou jedny z největších letošních konferencí, na kterých jsme se dočkali mnoha oznámení, a před sebou další sezónu velkých vydání. Některé tituly dorazí letos, jiné až v dalších měsících - které z nich redakci Hrej nejvíce zaujaly?

Reklama

JAKUB FIŠER - ČAS NOVÝCH SCI-FI ZAPOČAL

Parafrází na skřeta Gothmoga z Návratu krále bych rád poznamenal, v jakém duchu se nesly jednotlivé konference nahrazující dříve unifikovaný veletrh E3 v Los Angeles. Videohry s tématem sci-fi, objevování vesmíru a jiných planet se totiž dost možná stanou novým trendem. Faktem je, že nejvíce se mluvilo o Starfield od renomovaného studia Bethesda.

Ten mě svou 15minutovou gameplay ukázkou zrovna k židli nepřikoval a raději zůstanu u neustále rozvíjejícího se No Man’s Sky, ze kterého si Starfield bere mimochodem až nezdravě moc. Ve stínu by neměly zůstat ani další oznámení týkající se Starfieldu – třeba, že hlavní postava opět nebude mít dabéra. Prohlášení, že jde o “Skyrim ve vesmíru”, tím nabírá úplně nových rozměrů.

Velmi působivý dojem na mne však učinil The Callisto Protocol, duchovní nástupce oblíbené série Dead Space. Ani ten nešetřil rozsahem herní ukázky a potěšil také prosincovým datem vydání, které si snad udrží. Pokud máte rádi strach, vesmírné obludy a atmosféru Scottova Vetřelce, nastavte si upozornění na 2. 12. 2022.

Zdaleka nejvíce pro mne však “ukradla show” úplně jiná hra. The Invincible je sci-fi z pohledu první osoby, které příběhově vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Stanisława Lema z roku 1964. Stylizovaná retro grafika, obskurní náčiní komunistických astronautů a tajemství, která čekají na objevení. Vypadá to sice jen jako několikahodinová jednohubka, ale sakra proč ne?!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama