Train to Sachsenhausen Recenze Recenze Train to Sachsenhausen, mrazivé české vzpomínky na 17. listopad 1939

Recenze Train to Sachsenhausen, mrazivé české vzpomínky na 17. listopad 1939

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

8. 4. 2022 20:05

Seznam kapitol

1. Válka je svinstvo 2. Není 17. listopad jako 17. listopad... 3. Když dojde leštěnka...

Válka je svinstvo, a pro konkrétní důkazy se bohužel nemusíme vracet dále než pár dní do historie. Současný pohled na titulní strany světových médií je jen smutnou připomínkou toho, že, války nejsou jen o bitvách, strategiích a nekontrolovatelnému egu zhrzených světových lídrů. Největší oběti totiž často a krutou ironií osudu nevědomky přináší civilisté. Ti, kteří válku nechtějí ze všeho nejvíce.

Reklama

A opět není třeba chodit daleko – v análech naší země máme takových příkladů hned několik. Na základní škole jsme o nich slyšeli všichni, vzhledem ke koncepci učebních osnov je však pravděpodobné, že se o ně kantoři otřeli jen několika větami. Ostatně které dítě by mělo vyrůstat se znalostí souvislostí vedoucích ke vzniku jeho domoviny, když jej můžeme raději nechat nazpaměť drtit letopočty, vzorce nebo básně, které má v dnešní internetové době doslova na dosah ruky?


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Doporučená cena: Hra je zcela zdarma

Na kterých platformách vychází? iOS, Android, PC

Česká lokalizace: Ano, včetně česky namluvených rozhovorů a titulků

Potěší vás v případě, že: Si chcete doplnit historický přehled, či zajímavým způsobem přiblížit historii svým dětem nebo žákům

Budete nenávidět, pokud: Byl váš děda elektrikář

Jak dlouho mě zabaví? Herní doba je velmi individuální, vytěžení celého potenciálu hry ale trvá zhruba hodinu a půl

War? War never changes…


Pražští Charles Games už za dobu své existence několikrát dokázali, že výuka historie nemusí nutně zahrnovat hodiny tupého zírání do tabule nebo učebnic. Po povedených a mezinárodně oceňovaných Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation nás tentokrát překvapili menší hříčkou Train to Sachsenhausen, a o překvapení se jedná hned v několika rovinách. Hra je totiž nejen že vyvíjena primárně pro mobilní platformy, ale také dostupná zcela zdarma. Navíc je celá postavená na netradičním ústředním mechanismu využívajícím „kartičkové“ schéma.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama