Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3

Připomeňte si nejzásadnější momenty z letošní E3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 6. 2021 10:25 1

Seznam kapitol

1. MICROSOFT 2. UBISOFT 3. NINTENDO 4. DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PROJEKTY

Finální souhrn z letošní E3, v němž se ohlížíme za tím nejdůležitějším, co se v rámci herního svátku objevilo.

Reklama

Letošní E3 rámovala minulý týden, je tedy za námi. Chtě nechtě jsme se museli spokojit s online formou, nepřišli jsme ale o klasické prezentace pod taktovkou velkých hráčů této branže. Nyní je na čase celý veletrh zrekapitulovat. Přinášíme tedy závěrečný souhrn, kde najdete ty nejzásadnější oznámení doplněná o dodatečné informace, které se během týdne k daným titulům objevily.


STARFIELD

Jaké oznámení/představení bylo nejzásadnější? O tom bychom se mohli dlouho přít, mezi kandidáty by se ale zajisté objevil Starfield. Vyhlížené RPG od Bethesdy figurovalo v bujarých spekulacích dlouho před E3, pravdu měl nakonec Jason Schreier, který upozorňoval, že není na místě hru očekávat během letošního roku. Na průzkum vesmíru se vydáme až za rok a půl, i tak ale potěší, že se již nyní můžeme soustředit na konkrétní termín vydání. Dle vyjádření Todda Howarda jsou vývojáři pevně přesvědčeni, že Starfield skutečně vyjde 11. listopadu roku 2022.

S krátkou ukázkou na E3 však přišlo i potvrzení exkluzivity pro platformy Microsoftu, což znamená, že si majitelé konzolí PlayStation 5 “Skyrim ve vesmíru” nezahrají. Todd Howard se v rozhovorech po prezentaci dušoval, že když se mohou soustředit na omezené množství platforem, půjde ve výsledku o mnohem lepší produkt, Game Pass navíc hru doručí k daleko většímu množství hráčů. O něco hůře pak hledal slova šéf marketingu Pete Hines, který se dokonce fanouškům hrajícím na PlayStationu omluvil

Mimo to ale Bethesda zabodovala, Starfield dokázala poutavým způsobem představit, čímž zároveň probudila opravdu velká očekávání. Konkrétní informace o hře si můžete přečíst v samostatné novince.


HALO INFINITE

Když už jsme u očekávaných her, musí jako další přijít na řadu Halo Infinite. Po nepřesvědčivé ukázce z loňské Xbox Games Showcase došlo k odkladu na letošní rok, což mimo jiné znamenalo, že Microsoft přijde o launchový titul pro konzole Xbox Series. Není tedy divu, že fanoušci série s napětím vyhlíželi změny, na nichž studio 343 Industries pracovalo.

V rámci showcase skutečně došlo na příběhový trailer s Master Chiefem, gameplay ukázku ovšem autoři raději nezveřejnili. Dozvěděli jsme se, že se vydání plánuje na letošní Vánoce, je ale zajímavé, že ani nyní nebyl zveřejněn konkrétní termín, což je v porovnání s výše zmíněným Starfieldem maličko zvláštní. 

Prezentace se následně věnovala multiplayerové části, která bude všem zájemcům přístupná zcela zdarma. Hráči by se také měli připravit na přítomnost počítačem řízených protivníků.


BATTLEFIELD 2042

Oficiální představení dalšího Battlefieldu si EA chytře naplánovalo na termín před zahájením E3, čímž se vyhnulo virtuální tlačenici, v níž bohužel celá řada zajímavých her zapadla. Na veletrh si pak studio DICE připravilo působivý gameplay trailer, v němž futuristický díl představilo v plné kráse.

Ukázka z frenetické akce se odehrávala na pokraji chaosu, o který se postarala zničující písečná bouře. V záběrech byly vidět jednotlivé prvky, o nichž se vývojáři zmínili zatím pouze slovem. Šlo například o úpravu zbraní v reálném čase, tedy bez nutnosti odejít do menu, vidět bylo také přivolávání vozidel přímo na bojiště. 


FORZA HORIZON 5 A DALŠÍ NOVINKY

Microsoft si zároveň připravil oznámení nových titulů. Potvrdily se zvěsti o pátém dílu závodní série Forza Horizon, která skutečně zamíří do Mexika. Kreativní ředitel Mike Brown vysvětlil výběr lokace tím, že je Mexiko v podstatě “celý svět v jedné zemi”. A to je pro herní vývojáře ideální příležitost.

Z ukázky jsme se dozvěděli, že naleštěné káry přijedou také na konzole Xbox One. Autoři v této souvislosti prohlásili, že jsou s verzi pro minulou generaci konzolí nadmíru spokojeni, tým je údajně zvyklý podporovat několik systémů zároveň, port pro konzole Xbox One přirovnal k verzi pro slabší PC.

Forza Horizon 5 navíc byla označena jako nejočekávanější hra celé E3, což bychom mohli vnímat jako první náznak toho, že studio Turn 10 správně odbočilo. 

Nově představených her bylo ale daleko více. S Xbox Game Studios nyní spolupracuje tým z Avalanche, kde nyní přímo pro Xbox vzniká pašerácká kooperace Contraband zasazená do alternativních sedmdesátých let. Pokračování se dočká i Plague Tale, Amicica a Hugo se vrátí s podtitulem Requiem. Studio Obsidian zase potvrdilo druhý díl The Outer Worlds. Zde se však bavíme o titulech, které patří do velmi vzdálené budoucnosti. 

Novinář Jeff Grubb zároveň zmínil Fable, Avowed, Perfect Dark nebo Hellblade 2, hry podle jeho vlastních informací vyjdou nejdříve v roce 2023. Chybělo i Everwild od Rare, zde dokonce došlo na restart vývoje, autoři nyní míří až na rok 2024. 

O zmíněném Hellblade 2 jsme pak slyšeli na doprovodné akci Xbox Games Showcase: Extended, kde vyšlo najevo, že se projekt v rukách Ninja Theory zatím ani nedostal do plné produkce, autoři totiž nechtějí vývoj zbytečně uspěchat. Kdo ví, jestli vůbec stihnou avizovaný rok 2023.

Závěr prezentace pak Microsoft s Bethesdou přenechali americké pobočce studia Arkane, které představilo kooperační akci Redfall. Potvrdily se tak spekulace, že se autoři Dishonored věnují upírské tematice. O novince následně promluvil i Pete Hines, přičemž zdůraznil, že ji nelze srovnávat s běžnými zástupci tohoto žánru, od hráčů bude vyžadován promyšlený postup, obzvlášť pak v případě náročných soubojů s bossy.

Nesmíme zapomenout ani na důležitou zprávu pro hráče, kteří ještě neinvestovali do hardwaru nové generace. Xbox One si totiž poradí i s tituly, s nimiž se počítalo pouze pro Xbox Series, zmíněn byl Microsoft Flight Simulator, Starfield, Redfall nebo S.T.A.L.K.E.R. 2. K tomu bude využita cloudová technologie. Podobnou cestou jde v poslední době také Nintendo se Switchem.

Microsoft nakonec ukázal, že mu nechybí smysl pro humor, když představil mini ledničku ve stylu konzole Xbox Series. Ta se objeví na pultech obchodů letos o Vánocích. Další informace, které se týkají například bonusového obsahu do již vydaných her, najedete v samostatném shrnujícím článku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama