Novinka Battlefield 2042 oficiálně představen. Futuristický díl vyjde 22. října

Battlefield 2042 oficiálně představen. Futuristický díl vyjde 22. října

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 6. 2021 17:22 10

Je to tady. Po téměř třech letech čekání se DICE odhodlalo ukázat nový Battlefield, který by měl značit restart celé série. Dnes večer se objevil první trailer k dalšímu dílu, který skutečně ponese jméno Battlefield 2042.

Reklama

  • DICE odhalilo Battlefield 2042
  • Futuristický díl přinese spoustu novinek
  • Hráčům ukazuje jejich oblíbené momenty
  • Ve hře bude chybět singleplayerová kampaň
  • Hra vyjde i na starou generaci konzolí, a to 22. října

DICE si dobře uvědomovalo, že právě reveal trailer je velmi důležitý. U dílu z druhé světové války se totiž právě odhalení nesetkalo s pozitivním přijetím, na čemž se pak vezl celý vývoj. Nové video má přesně pět minut a dává nám opravdu široký náhled na to, co můžeme čekat.

Battlefield 2042 se už podle názvu přesouvá do ne tak vzdálené budoucnosti, při ruce nám tak budou běhat roboti, například ve formě „psa“ s kulometem na hřbetu. Dle záběrů se dočkáme jak menších a uzavřených map, tak i rozlehlých, například ledových oblastí, kde se setkáme i se sněžnými vznášedly. Samozřejmostí je i souboj ve vzduchu, který probíhá v jakémsi futuristickém městě.

Působivý byl snímek ze souboje stíhaček, který potvrdil, že DICE ví, na co fanoušci vzpomínají nejraději. Pilot vyskakující ze stíhačky sestřelí svého nepřítele raketometem, načež se vrátí zpět do svého bojového letounu. Dočkali jsme se i potvrzení existence různých katastrof, ve videu se objevilo tornádo. 

Ze strany vývojářů zároveň došlo na potvrzení, že se jedná pouze o multiplayerový zážitek, hrači tedy musí počítat s absencí klasické kampaně. 

Neskutečně nabité video nezakončilo datum vydání, ale datum odhalení gameplaye ze hry, které je naplánováno na tuto neděli, tedy 13. června. Termín vydání se dozvídáme až na oficiálních stránkách. Battlefield 2042 vyjde 22. října na PC, Xbox One, Xbox Series a PlayStation 4/5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama