Starfield potvrzuje exkluzivitu. Hra na Xbox Series a PC dorazí v příštím roce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Starfield potvrzuje exkluzivitu. Hra na Xbox Series a PC dorazí v příštím roce

Starfield potvrzuje exkluzivitu. Hra na Xbox Series a PC dorazí v příštím roce

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

Očekávané sci-fi RPG Starfield, která se stalo předmětem debat po několik posledních týdnů, předběžně odhalilo datum vydání. Nejnovější projekt Bethesdy nakonec opravdu dorazí až v příštím roce, a to exkluzivně pro PC a Xbox Series. K dispozici je i nová cinematická ukázka.

Reklama

  • Trailer Starfieldu předčasně unikl
  • Novinka Bethesdy dorazí 11. listopadu 2022 na Xbox Series a PC
  • Verze pro Xbox One nebyla zatím potvrzena

Hra má podle níže přiloženého traileru z webu Washington Post dorazit až 11. listopadu 2022. Součástí řečeného klipu naneštěstí nejsou žádné kusé gameplay záběry, nicméně i z mála ukázaného je patrné, že hra upřednostní explorativní aspekt před čistokrevnou akcí.

Pohonem nejnovějšího projektu Bethesdy se stává Creation Engine 2, nahrazující Creation Engine první generace užitý v The Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 4 nebo Fallout 76.

Todd Howard se v rozhovoru pro The Telegraph dále podělil, že hra je zasazena 300+ let do budoucnosti a že Constellation (hlavní skupinu, které je hráč součástí) bude tematicky směsicí NASA, Indiana Jonese a Ligy výjimečných.  

„Ve hře se nachází nepočítaně frakcí, ale právě [Constellation] je tou hlavní, které bude hráč součástí. Herní struktura je značně podobná Skyrimu - míněno - můžete se stát kým chcete, a to včetně následování rozličných frakcí, které vám umožní dláždit cestu vašeho úspěchu,“ dodal Howard.

Samotné detaily příběhu jsou podle Howarda ale prozatím tajné, nicméně už nyní prozradil, že hra souběžně pokryje čistě vědecké otázky i méně vysvětlitelnou tematiku náboženství. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama