Pete Hines se vyjádřil k exkluzivitě Starfieldu. Fanouškům hrajícím na PlayStationu se omluvil
i Zdroj: Hrej.cz
Starfield Novinka Pete Hines se vyjádřil k exkluzivitě Starfieldu. Fanouškům hrajícím na PlayStationu se omluvil

Pete Hines se vyjádřil k exkluzivitě Starfieldu. Fanouškům hrajícím na PlayStationu se omluvil

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 6. 2021 11:34 2

Představení Starfieldu doprovodilo potvrzení exkluzivity pro platformy Microsoftu, což je velká rána pro majitele konzolí PlayStation 5. Tam se totiž hvězdné RPG (a patrně ani další The Elder Scrolls) neobjeví. Jak se k rozhodnutí staví hlavní tváře Bethesdy?

Reklama

  • Šéf marketingu Bethesdy se vyjádřil k exkluzivitě Starfieldu
  • Vývoj pouze pro platformy Microsoftu podle něj bude mnohem efektivnější
  • Majitelům konzolí PlayStation 5 se omluvil

K situaci se vyjádřil Pete Hines, šéf marketingu se objevil v livestreamu pod záštitou magazínu Gamespot. Navázal na slova Todda Howarda, který se nechal slyšet, že díky vývoji pouze pro Xbox a PC půjde ve finále o lepší produkt. Hines v této souvislosti dodal, že bude vývoj daleko efektivnější, protože se vývojáři nemusí ohlížet na to, jak hra běží na několika různých zařízeních. “To samé platí pro Deathloop, tehdy jsme se rozhodli pro partnerství se Sony, hra se stala exkluzivitou pro jejich platformu. A vývoj je mnohem efektivnější, protože se můžeme soustředit pouze na PS5 a PC.”

To ale samozřejmě nic nemění na tom, že Bethesda musela hodit přes palubu všechny fanoušky z tábora jménem PlayStation. Hines v rozhovoru vyjádřil pochopení pro jejich frustraci. “Úplně rozumím tomu, že jste nešťastní nebo naštvaní. Chápu všechny tyto pocity a frustraci. Jak byste se s tím měli vyrovnat, to opravdu nevím,” řekl a dodal, že on sám by si nedovolil fanouškům radit, jak se s nemilou situací vypořádat, přičemž zároveň naznačil, že by svůj čas chtěl věnovat věcem, které může ovlivnit, což neplatí pro rozhodnutí o exkluzivitě.

“Nevím jak zmírnit obavy fanoušků hrajících na konzoli PlayStation 5. Mohu jen říct, že já sám se mezi ně řadím, hrál jsem na této konzoli a u některých her zde budu pokračovat, ale pokud se jedná o Starfield, ten patří na PC a Xbox, mrzí mě to. Omlouvám se, to je to jediné, co mohu říct.”

Deathloop spolu s GhostWire: Tokyo jsou zřejmě na dlouhou dobu poslední tituly od Bethesdy, které se na konzolích PlayStation objeví. V obou případech jde o časovou exkluzivitu, na Xbox tedy dorazí s ročním zpožděním.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama