Ochutnávka nových technologií NVIDIA – DLSS 2.3 a RTX Global Illumination
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Cyberpunk 2077 Článek Ochutnávka nových technologií NVIDIA – DLSS 2.3 a RTX Global Illumination

Ochutnávka nových technologií NVIDIA – DLSS 2.3 a RTX Global Illumination

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

13. 1. 2022 12:45

Seznam kapitol

1. BUDIŽ SVĚTLO, ANEB CO JE NVIDIA RTX GI? 2. OBRAZ JAKO BŘITVA S NVIDIA DLSS 2.3 3. TEST DLSS 2.3 V CYBERPUNK 2077 4. TEST DLSS 2.3 V SHADOW OF THE TOMB RAIDER 5. TEST DLSS 2.3 V BALDUR'S GATE 3

Rok se s rokem sešel a jak už je touto dobou takřka tradicí, po našlapaném listopadu jsme se opět ocitli uprostřed herního sucha. Svým způsobem se již blížíme k jeho konci, poněvadž druhá polovina ledna, a hlavně únor již přinesou slušnou herní nálož. Ovšem kdy jindy se zastavit, popřemýšlet a popovídat si o nových technologiích, než právě teď? Pojďme si tedy představit nové technologie ze stáje NVIDIA, technologického giganta specializovaného (nejen) na grafické karty.

Reklama
Ochutnávka nových technologií NVIDIA – DLSS 2.3 a RTX Global Illumination
i Zdroj: Hrej.cz

První novou funkcionalitou je RTX Global Illumination (RTX GI), která na NVIDIA kartách řady RTX vylepšuje nasvětlení scény. Funkce je již implementovaná do Unreal Enginu a v současnosti si ji můžete exkluzivně vyzkoušet v survival PvE hře ICARUS. Simulace šíření světla v herním světě je díky RTX GI velmi věrná a hlavně několikanásobně vstřícnější k výkonu grafické karty než jiné současně známé metody. Reálný přínos lze kromě venkovních scén pozorovat i v interiérech - pokud tedy v potemnělých scénách v hororech či akčních adventurách bojujete s posuvníkem jasu, RTX GI bude vaším přítelem.

Přínos RTX Global Illumination je při porovnání viditelný na první pohled. Podobné technologie pracující s věrnou simulací světla již existují, jejich nároky na výkon jsou ovšem násobně vyšší. Přínos RTX Global Illumination je při porovnání viditelný na první pohled. Podobné technologie pracující s věrnou simulací světla již existují, jejich nároky na výkon jsou ovšem násobně vyšší.
i Zdroj: Hrej.cz
i Zdroj: Hrej.cz
Přínos RTX Global Illumination je při porovnání viditelný na první pohled. Podobné technologie pracující s věrnou simulací světla již existují, jejich nároky na výkon jsou ovšem násobně vyšší.

Technologie nabízí mj. i simulované odlesky světla v reálném čase, díky čemuž herní scéna působí mnohem věrohodněji a plastičtěji. Stejně jako v opravdovém světě se totiž světlo simulované RTX GI do jisté míry odráží i od tmavších objektů, které nejsou v přímém kontaktu se sluncem. Pokud vás technologie zaujala, tématu RTX GI se právě na příkladu hry ICARUS věnovali i naši kolegové ze serveru PCTuning

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama