Red Dead Redemption 2 dostává podporu technologie DLSS. Na čipech RTX pořádně nakopne framerate
i Zdroj: Hrej.cz
Red Dead Redemption 2 Novinka Red Dead Redemption 2 dostává podporu technologie DLSS. Na čipech RTX pořádně nakopne framerate

Red Dead Redemption 2 dostává podporu technologie DLSS. Na čipech RTX pořádně nakopne framerate

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 7. 2021 13:44 1

Podpora technologie Nvidia DLSS konečně dorazila i do westernového spektáklu Red Dead Redemption 2. Novinka se samozřejmě týká především majitelů grafických karet Nvidia z řady RTX. Díky technologii se totiž výrazně zlepší výkon hry jako takové. Výrobce dokonce mluví o až 45% nárůstu snímkové frekvence.

Reklama

  • Red Dead Redemption 2 na PC dostává podporu DLSS
  • Na kartách RTX technologie zvyšuje výkon
  • Nárůst je nejvíce znát na řadách 20xx

Nově by i ta nejslabší karta z řady měla dosáhnout stabilních 60 fps při nastavení Ultra a rozlišení Full HD. To je oproti dřívějšímu stavu pokrok, některé starší karty z řady RTX takových výsledků nedosahovaly. Moderní RTX z řady 30xx by neměly mít problém i s vyšším rozlišením a pokud jste šťastní majitelé nedostatkových highendových karet, můžete rozlišení našponovat klidně i ke 4K, což byla dříve u Ultra nastavení a požadavku 60 snímků za vteřinu prakticky nedosažitelná meta.

Jde o nejnovější verzi technologie, nechybí tedy bohaté nastavení režimů zaměřených na framerate nebo grafickou kvalitu. Ve videu přímo od výrobce jsou vidět konkrétní příklady, kde ve stejný moment framerate poskočil například z 61 na 78 snímků za sekundu.

Připomínáme, že technologie DLSS využívá hlubokého učení umělé inteligence, která pomocí algoritmů dynamicky přepočítává obraz a upscaluje ho do vyššího rozlišení, téměř nerozeznatelně od nativního renderování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama