Nový Switch prý nabídne 4K díky DLSS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Switch prý nabídne 4K díky DLSS

Nový Switch prý nabídne 4K díky DLSS

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 3. 2021 10:17

Pod kotel spekulací o novém, vylepšeném Nintendo Switch opět přilila agentura Bloomberg. Té prý zdroje tvrdí, že nový Switch bude využívat technologii DLSS dostupnou na grafických čipech NVIDIA. Díky ní by mělo docházet k spekulovanému televiznímu výstupu ve 4K, aniž by pokrok kladl přehnané nároky na hardware konzole.

Reklama

Ten nicméně také pokročí. Dle informací by měl v novém Switchi tikat o něco výkonnější procesor a konzole by měla mít k dispozici více paměti. K upgradu tedy dojde na všech třech frontách. Současný Switch používá grafické čipy Tegra, které DLSS nepodporují. Jedinými šťastnými jsou zatím čipy ze sérií RTX 20 a 30.

Technologie Deep Learning Super Sampling dokáže skrze neuronovou síť v reálném čase přepočítávat obraz v nižším rozlišení do obrazu ve vyšším rozlišení. Bez větších obtíží tak dokáže čip “vystupovat” obraz v 4K rozlišení, který se kvalitou blíží nativnímu 4K, ačkoliv konzole samotná počítá výsledek ve výrazně nižším rozlišení. V praxi to obvykle znamená, že hra běží ve výrazně větší snímkové frekvenci, než by běžela bez DLSS.

 

 

Právě díky tomu by mohl nový Switch nabízet podporu 4K rozlišení v doku, a je vlastně otázkou, zda bude nativní 4K vůbec podporovat. 

Už z dřívějška víme, že by handheld měl mít sedmipalcový displej se 720p OLED displejem. Bloomberg ale nově přichází s tvrzením, že konzole zamíří na trh kolem letošních vánoc a bude celkem drahá. Máme prý počítat s cenou zhruba 350 až 400 dolarů. V čechách by tak samotná konzole bez her mohla stát kolem jedenácti tisíc korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama