Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou
i Zdroj: Steam
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou

Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou | Kapitola 6

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Radek Raudenský

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Radek Raudenský

30. 5. 2022 15:15

Seznam kapitol

1. MARTIN SYNEK - SÉRIE, KTERÁ SKONČILA MOC BRZY 2. TADEÁŠ PEPŘ - VZPOMÍNKY NA SACRED 3. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - KREV LEPŠÍ NEŽ VÍNO 4. ALEŠ TIHLAŘÍK - NA VÝLETĚ S HELSINGEM 5. RADEK RAUDENSKÝ - PRAŽSKÁ NOC 6. DAVID PLECHÁČEK - UPÍŘI SEVERU

S hrami plnými ostrých tesáků, krve a upírské tematiky obecně se poslední dobou roztrhl pytel. Hrami dlouhodobě spíše přehlížený motiv se vrátil se sérií Vampire: The Masquerade nebo obrovsky úspěšnou novotinou V Rising. V redakci jsme tedy po delší hibernaci obnovili formát Q&Hrej a zavzpomínali na naše nejoblíbenější hry s upíry. Paličku česneku s sebou!

Reklama

DAVID - UPÍŘI SEVERU

Jsem skoro až překvapený, jak se upíří vrací do módy. Nebo… možná to není ani móda, ale zatímco jindy se tihle nadutí běloskvoucí krvesající šmejdi skrývají někde hluboko pod zemí a člověk o nich neslyší dlouhé roky, najednou se jich vyrojilo hned několik a dávají se všem na odiv bez zjevného důvodu. 

Stejně jako byla náladová jejich přítomnost v minulých letech, stejně tak vnímám i hry, ve kterých se nějaký upír měl nacházet. A stejně jako jsem v poslední době neviděl moc upířích filmů nebo seriálů, tak jsem nehrál ani žádnou podobnou hru. Pořád tak platí, že jsem asi pravděpodobně nehrál žádnou hru, kde by byl upír v hlavní roli. Moje zážitky jsou tak dost letité, fousaté, a navíc postrádají byť aspoň špetku nějaké zajímavější události, o které bych mohl referovat.

Jako první mi na mysl vytanula série The Elder Scrolls. Upíři v ní mají nezastupitelnou roli, a v posledních dílech se k nim vázaly zajímavé questy. Specificky takové DLC Dawnguard pro Skyrim se upíry jenom hemžilo. Z druhé strany ale moje zážitky výrazně předčily jiné části hry, a tak se mi celá upíří kapitola vybavila jenom kvůli zadané otázce. Škoda, možná je to jen další důkaz toho, že na nějakou modernější záležitost s upírskou tematikou čekáme vážně už dost dlouho. 

Třeba bych mohl konečně nainstalovat ten Vampyr…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama