Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou
i Zdroj: Steam
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou

Q&Hrej - Naše nejoblíbenější hry s upírskou tématikou | Kapitola 5

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Radek Raudenský

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Radek Raudenský

30. 5. 2022 15:15

Seznam kapitol

1. MARTIN SYNEK - SÉRIE, KTERÁ SKONČILA MOC BRZY 2. TADEÁŠ PEPŘ - VZPOMÍNKY NA SACRED 3. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - KREV LEPŠÍ NEŽ VÍNO 4. ALEŠ TIHLAŘÍK - NA VÝLETĚ S HELSINGEM 5. RADEK RAUDENSKÝ - PRAŽSKÁ NOC 6. DAVID PLECHÁČEK - UPÍŘI SEVERU

S hrami plnými ostrých tesáků, krve a upírské tematiky obecně se poslední dobou roztrhl pytel. Hrami dlouhodobě spíše přehlížený motiv se vrátil se sérií Vampire: The Masquerade nebo obrovsky úspěšnou novotinou V Rising. V redakci jsme tedy po delší hibernaci obnovili formát Q&Hrej a zavzpomínali na naše nejoblíbenější hry s upíry. Paličku česneku s sebou!

Reklama

RADEK - PRAŽSKÁ NOC

Naprosto nezištně musím přiznat, že ještě nedávno bych musel sahat opravdu hodně do historie a tahat ze vzpomínek. Naštěstí jsme otázku položili tak chytře (spíš sis jí sám položil chytře, pozn. red.), že si tu můžu vytáhnout opravdové triumfy – jako například mnou nenáviděné upíry z Heroes of Might and Magic 3, kteří si vždy dokázali doplnit životy na úkor mých jednotek a já je nenáviděl. To vlastně není nejoblíbenější…

Velice pohlednou hrou nejen graficky je rozhodně nový Resident Evil Village. Navazující příběh s Lady Dimitrescu a jejími dcerami má jedinou chybu, a to, že je až příliš krátký a ve zbytku hry se musíte vypořádávat s nepříliš atraktivními záporáky. První část je ale rozhodně jedna z těch lepších a samozřejmě si právem získala srdce celé hráčské komunity.

Když ale budu brát ty čerstvé přírůstky, nemohu volit jinak. Battle royale není obecně příliš oblíbeným žánrem, já ho ale už od dob H1Z1 zbožňuju. Nový Vampire: The Masquerade – Bloodhunt navíc do principu jeden proti stovce přidává svěží inovace a především naprosto přenádhernou Prahu, kterou navíc můžete doslova prolézt skrz naskrz. Může být snad lepší spojení, než upíři, temná atmosféra, parkour a Praha? 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama