Kratos, Wolverine i Eve - co vše přinesla přehlídka PlayStation Showcase 2021?
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Kratos, Wolverine i Eve - co vše přinesla přehlídka PlayStation Showcase 2021?

Kratos, Wolverine i Eve - co vše přinesla přehlídka PlayStation Showcase 2021?

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 9. 2021 14:10

Seznam kapitol

1. HORKÉ ZBOŽÍ 2. STAŘÍ ZNÁMÍ 3. BONUSOVÉ KOLO

Čtvrteční PlayStation Showcase byla opravdu nabitá a plná překvapení. V již tradičním souhrnu si opět uděláme rychlou rekapitulaci.

Reklama

Když se všichni ostatní soustředili na Gamescom, Sony pomalu sbírala síly, aby fanoušky a hlavně majitele konzolí PlayStation 5 ubezpečila, že pro ně do budoucna připravuje opravdu zajímavý obsah. Společnost takticky vyčkala, až utichne cvrkot kolem tradičního herního veletrhu, aby se následně mohla přihlásit skrze samostatnou showcase. 

Úvodem pronesl pár slov Jim Ryan. Prezident Sony Interactive Entertainment slíbil velké věci, na které v následujících minutách skutečně došlo. Pojďme se tedy v krátkosti podívat, co vše se na akci objevilo.

DALŠÍ SPIDER-MAN A WOLVERINE

Samozřejmě nesmělo chybět prominentní studio Insomniac Games. To si navíc připravilo hned dva dárečky. V první řadě šlo o představení regulérního druhého dílu s pavoučími muži. Množné číslo je opravdu na místě, Petr Parker totiž s Milesem Moralesem bude tvořit dynamické duo, které se postaví dosud největším výzvám. Na Venoma zkrátka musí být minimálně dva pavouci. Záběry sice budily dojem, že by se hráči mohli dočkat kooperace, spíše to ale vypadá, že se mezi hlavními protagonisty bude pouze přepínat. Marvel’s Spider-Man 2 vyjde v roce 2023 jako exkluzivita pro PlayStation 5.

Nešlo ale o jedinou hru s licencí od Marvelu, je čas probudit rosomáka. Wolverina v Insomniac Games vnímají jako hrdinu, který se vždy zastane slabších. Autoři hodlají respektovat jeho osobnost, zároveň mu chtějí dodat kouzlo, jaké od nich obdržel i Spider-Man. Slibují emocionální jízdu, na ni si ale nějakou dobu počkáme. Projekt je totiž v úvodní fázi vývoje.


GOD OF WAR: RAGNAROK

Po dlouhé pauze se konečně vrátil Kratos i se svým synkem. Ten roste jako z vody, stále ale poslouchá přísného tátu. Skoro se zdá, že vše zůstalo při starém. Došlo ale na podstatné změny v SIE Santa Monica. Cory Barlog totiž opustil roli ředitele vývoje, na této pozici ho vystřídal Eric Williams. Výměna by však neměla nijak ovlivnit samotnou hru, Williams naznačil, že i tentokrát půjde o poutavý příběh, hlavními pilíři zůstávají Atreus, Kratos a jejich vztah.


ALAN WAKE REMASTERED

Když Sam Lake oznámil remaster Alana Wakea, připravoval si půdu na závěr pracovního týdne. V rámci PlayStation Showcase se totiž objevil první trailer a spolu s ním i oznámení konkrétního termínu vydání. Přeleštěná verze vyjde velmi brzy, do Bright Falls se vrátíme 5. října.


KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC REMAKE

Doba zkrátka přeje předělávkám populárních kousků. Důkazem jsou i Knights of the Old Republic, ti se však dočkají plnohodnotného remaku. Potvrdily se dřívější spekulace, za projektem skutečně stojí studio Aspyr, které původní hru přineslo na Mac a mobilní platformy. Na další detaily si však budeme muset počkat.


UNCHARTED: LEGACY OF THIEVES COLLECTION

Pozornost restaurátorů si vysloužila i značka Uncharted, konkrétně čtvrtý díl a odbočka jménem Lost Legacy. Kolekce vyjde začátkem příštího roku na konzolích PlayStation 5, zároveň dojde k portu na PC, ten se ale objeví o něco později.


FORSPOKEN

Jim Ryan úvodem celé akce zmínil posouvání hranic. Něco takového sedí na ukázku z Forspoken. Po vizuální stránce by mohlo jít o jistý benchmark, hra ale překvapí také svou náplní, zběsilé poskakování po střechách mluví za vše. Do fantaskního světa Athia se podíváme na jaře příštího roku na konzolích PlayStation 5 a na PC.


PROJECT EVE

Někomu zase možná spadla brada při sledování záběrů z Project Eve. Hlavní hrdinka chvílemi připomíná slavnou Bayonettu, pro její fanoušky snad bude Eve více než dostatečnou náhradou. Za zmínku stojí i zdejší monstra, fantazie autorům opravdu nechybí. Hra by se měla objevit i na konzolích od Microsoftu, zatím ale není známo, kdy se tak stane.


TINY TINA’S WONDERLANDS

O silné ženské hrdinky poslední dobou opravdu není nouze. Taková Tiny Tina se s nikým moc nemaže, v looter-shooter řežbě s fantasy twistem si došlápne na samotného Dragon Lorda. Nadšenci do Borderlands museli při sledování gameplay záběrů vrnět blahem. Těžko říct, zda se i zde objeví zbraně, které střílejí zbraně, palebný arzenál je však evidentně velmi bohatý. Hra vyjde 25. března na PC a na konzolích aktuální i minulé generace.


GRAN TURISMO 7

Přifrčel také očekávaný sedmý díl série Gran Turismo. K němu se objevily nové detaily, zdá se, že sedmička potěší všechny zapálené petrolheady. Díky pokročilému editoru polepů dané vozidlo opravdu vynikne, na fotkách v režimu Scapes to bude velká paráda. Vývojáři z Polyphony Digital si zároveň dávají záležet na realistickém počasí. Sedmý díl vyjde 4. března.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama