Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 12. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. POPIS Z FOLD 3 2. JDEME HRÁT! 3. AKČNĚ I KLIDNĚ 4. GALAXY BUDS PRO - ZVUKOVÉ VELEBÍ 5. GALAXY BUDS PRO - DOTYKEM K VÝHŘE

Nejsme mobilní web. Dokonce nejsme ani technologický web – jsme primárně web věnující se hrám. Když jsme ale dostali nabídku na zapůjčení skládacího fenoménu Samsung Galaxy Fold 3, nemohli jsme odmítnout. Sice se mobilním hrám tolik nevěnujeme, možnosti vyzkoušet několik populárních titulů na jednom z nejmodernějších telefonů současnosti jsem ale nemohl odolat. Když už jsme v tom, vypůjčili jsme si od Samsungu i nejnovější Galaxy Buds Pro a od společnosti Creative také jejich čerstvě upečené Creative Outlier Air V3, u kterých vás čeká i překvapení. Vítejte u předvánočního nášupu mobilních zajímavostí z Hrej.

Reklama

VZHLED

Nejdříve se na mobil podíváme jako na klasický kus hardwaru – to abychom si představili, co vlastně Fold 3 skrývá. Jak už název i poslední trendy Samsungu napovídají, i tentokrát výrobce nabídl dvojici zařízení s ohebnou obrazovkou – Flip a Fold. Dominantou Foldu je možnost sklopit zařízení horizontálně – v rozloženém stavu tak hledíte na dominantní 7,6palcový AMOLED displej srovnatelný s menšími tablety.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

To ale není vše, při sklopení se totiž objeví o něco menší, 6,2palcový displej na přední straně telefonu. Díky tomu je možné zcela bez problémů telefon ovládat i ve složeném stavu, oba dva displeje totiž slouží plnohodnotně, bez jakéhokoliv omezení. Jejich obrovskou výhodou je nejen velké rozlišení (2208x1768 / 832x2268), ale také podpora 120 Hz.

K obrazovkám se můžeme přesunout i v rámci ochrany. Ta byla u Foldu velkým tématem, ohebný displej totiž musel být chráněn plastovou fólií, kterou šlo bohužel porušit i nehtem. To už neplatí – sice je stále znát, že vrchní fólie není, naprosto logicky, skleněná, nehet ale už není nepřítelem číslo jedna. U předního displeje toto téma padá úplně, jelikož je chráněno klasickým sklem.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

Displej se jinak rozpíná po celém vnitřku s malými okraji, ale bez notche – Samsung totiž vsadil přední fotoaparát do displeje a překryl jej obrazovkou. V tomto místě jsou tak znát pixely a kvalita zobrazení jde rapidně dolu.

Nebyl by to Fold, kdyby se celé tělo neohýbalo v jednom bodě – kloubu. Nově Samsung slibuje odolnost vůči vodě, což jsem bohužel a možná i bohudík nevyzkoušel. Používání bylo během tří týdnů naprosto bezproblémové, čeho se ale výrobce stále nedokázal zbavit je viditelná prohlubeň ve středu obrazovky. Ta sice nijak neomezuje funkce, v používání nijak nepřekáží, ale pokud na mobil nehledíte přímo kolmo, je zkrátka nepříjemně viditelná.

VNITŘNOSTI

Velice krátce můžeme proletět i vnitřnosti telefonu, které pochopitelně patří k tomu nejlepšímu, co v době uvedení bylo dostupné. Procesorem je Qualcomm Snapdragon 888 s podporou 5G, paměť RAM dosahuje 12 GB, z hlediska úložiště si pak můžete vybírat mezi 256 a 512 GB. Baterie Fold 3 dosahuje slušné velikosti 4400 mAH, vzhledem k náročnosti techniky vám ale nabitý vydrží přibližně den. Vše pak můžeme ukončit fotoaparáty – na zadní straně jde o trojici 12Mpx snímačů, přední strana je vybavena 10Mpx senzorem, vnitřní strana s vsazeným fotoaparátem nabídne pouhé 4 megapixely.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama