Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro? | Kapitola 4

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 12. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. POPIS Z FOLD 3 2. JDEME HRÁT! 3. AKČNĚ I KLIDNĚ 4. GALAXY BUDS PRO - ZVUKOVÉ VELEBÍ 5. GALAXY BUDS PRO - DOTYKEM K VÝHŘE

Nejsme mobilní web. Dokonce nejsme ani technologický web – jsme primárně web věnující se hrám. Když jsme ale dostali nabídku na zapůjčení skládacího fenoménu Samsung Galaxy Fold 3, nemohli jsme odmítnout. Sice se mobilním hrám tolik nevěnujeme, možnosti vyzkoušet několik populárních titulů na jednom z nejmodernějších telefonů současnosti jsem ale nemohl odolat. Když už jsme v tom, vypůjčili jsme si od Samsungu i nejnovější Galaxy Buds Pro a od společnosti Creative také jejich čerstvě upečené Creative Outlier Air V3, u kterých vás čeká i překvapení. Vítejte u předvánočního nášupu mobilních zajímavostí z Hrej.

Reklama

SAMSUNG GALAXY BUDS PRO

Když jsem se pustil do hraní na Samsung Galaxy Z Fold 3, nechtěl jsem mobil zkoušet pouze doma, protože tak samozřejmě běžný člověk mobil nepoužívá. Jenže jak si pořádně užít hry jako je World of Tanks, CoD: Mobile nebo PUBG bez zvuku? K mobilu jsem tak dostal i nová bezdrátová špuntová sluchátka Samsung Galaxy Buds Pro – a ty si zrecenzujeme celkem klasicky.

BALENÍ, VZHLED

I když nejsou Buds Pro zrovna levným doplňkem k telefonu, balení je prosté – nabíjecí krabička společně se sluchátky, náhradními špunty a USB-C kabel sloužící k nabíjení doku. Samozřejmě je to prakticky vše, co je potřeba, prim hrají právě malé špunty.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

Jejich design mě v první chvíli trochu vyvedl z míry – vlastně se mi moc nelíbí. Lesklý plast se zvláštním vzhledem připomínajícím fazole mi v první chvíli hrubě nesedl, po nějaké době jsem si ale na celkovou vizáž zvykl a ignoroval jí. Naopak krabička mě nadchla, její velice jednoduché a hlavně miniaturní zpracování vám dovolí malou krychličku dát kamkoliv, přičemž vám nebude vůbec překážet. Jediný problém jsem viděl v trochu krkolomném otevírání, u kterého jsem si ani po delší době nevyvinul grif.

Celkově je externí zpracování obou příslušenství velice primitivní – stav nabití signalizuje jedna LED dioda přímo v krabičce, samotná sluchátka se tváří jako mrtvý brouk a o svém stavu vám vnějškem nijak nenapoví, veškeré informace předávají zvukem.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

ZVUK

Musím říct, že mě opět překvapilo, jakou kvalitu zvuku dokáže tak malý přístroj vyprodukovat. Buds Pro totiž mají skvělý a relativně vyvážený zvuk. Když jsem se poprvé ponořil do tónů svého playlistu sestávajícího zejména z dance a brass trapu, překvapilo mě, jaké basy sluchátka nabídnou – právě proto se vyhýbám tomu „úplně vyvážené“, protože vím, že o něco dominantnější basy nemusí sedět každému. Mně osobně ale zvukové podání sedlo naprosto perfektně, tudíž jsem si poslech užíval na maximum.

Není to ale tak, že by vám basy do uší nutně duněly i při country muzice. Pokud holdujete jiným žánrům, větší preference hloubek vám vůbec vadit nebude a sluchátka dokážou čistě přenášet i další skladby. Naprosto upřímně mohu říct, že bych se nebál Buds Pro zvukově srovnávat s Airpods Pro, které jsou o několik tisíc dražší.

Vzhledem k herní recenzi zmíním především hraní her a celkového pocitu ze sluchátek. Buds Pro dokážou velmi dobře delegovat zvuk ze hry, i když se občas méně hlasité či výrazné tóny jako jsou korčeje nebo tišší střelba lehce ztrácí. Pochopitelně to ale u mobilních her není zase takové terno, jelikož velice často hráči hrají s integrovaným reproduktorem (nebo úplně bez zvuku), tudíž na obtížnější podmínky vývojáři myslí.

V nastavení sluchátek jsem si všiml speciálního režimu Gaming, který synchronizuje herní zvuk… jaksi. Zvláštní, i když jsem si toho nikdy předtím nevšiml, režim skutečně urychlil přenos zvuku a najednou se mi hrálo lépe. Když jsem se pak pídil po tom, jak je to vlastně možné, velice rychle mi došlo proč – mobil totiž snižuje kvalitu zvuku, díky čemuž putuje signál pomocí Bluetooth mnohem rychleji. Kvůli velikostem a stabilitě i rychlosti spojení měla údajně sluchátka dokonce problém s větší odezvou, takový jsem ale já nezaznamenal – respektive ano, ale rozhodně nešlo pocitově o více jak 50 ms. Tudíž nakonec můžu říct že ano, Buds jsou pro hraní s dedikovaným herním režimem dobré.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama