Hardware Článek Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 11. 2021 12:20

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. MIKROFON, ZÁVĚR

Některé řady výrobců jsou určené pro to, aby zkrátka byly. Nepotřebují nutně přinášet velké inovace, nebo se na ně soustředí ty nejdražší produkty dané řady. Jednou z nich je i řada Arctis od SteelSeries. V té najdeme velkou řadu herních sluchátek, a to včetně nedávno oznámeného kousku Arctis Prime, který má přinášet vnitřnosti dražších verzi do těla levnějšího. Jak tento mišmaš dopadl si ukážeme v recenzi.

Reklama

BALENÍ, VZHLED

Krabička, v níž sluchátka dorazí, se moc neliší od ostatních produktů SteelSeries, zářivá oranžová barva vám hned prozradí svůj původ a nálepky s oceněními taktéž. Vnitřek krabičky pak příliš nepřekvapí, čeká na vás pro sluchátek i připojovací kabel micro-usb – jack a následně rozdvojka pro připojení mikrofonu a sluchátek. Bohužel není headset možné připojit přes USB, což se celkem nevýhoda kvůli dalšímu nastavování.

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů
i Zdroj: Hrej.cz

Vzhledově jsou sluchátka rozhodně zajímavá a je tu několik designových prvků, které bych jinde asi nenašel. Samozřejmě je výrobek že ocelových zahalený celý v černém a drží si typickou vzhledovou linii moderních sluchátek od SteelSeries – čehož je výrobce drží už od starých Arctisů. To ale samozřejmě není špatně, jelikož sluchátka jsou pohodlná, náušníky příjemně velké, sluchátka se dobře drží v rukou a také na hlavě.

Právě v oblasti mostu je ale zajímavá vychytávka, jde o látkový přehyb, který si můžete velice jednoduše nastavit a přichytit pomocí suchého zipu. Je to velice zajímavé řešení a musím říct, že mi sice chvíli trvalo si na odpor gumové látky zvyknout, po pár hodinách jste ale bez problému. Druhou věcí, která se mi už tolik nezamlouvala, je uchycení mušlí. I když celá konstrukce sluchátek by zprvu napovídala tomu, že jsou mušle uchycené klasicky na středu, není tomu tak. Most totiž pokračuje až do více zadní části, kde je teprve umístěn pohyblivý kloub. Nejsem si úplně jistý, jak bude tato „vychytávka“ držet do budoucna a zdali se právě v těchto místech sluchátka někdy nezlomí.

Recenze SteelSeries Arctis Prime, levnějšího nástupce průměrných headsetů
i Zdroj: Hrej.cz

I přes to ale sluchátka celkem dobře tlumí okolní hluk díky stlačení celé konstrukce. Ještě je dobré dodat, že na levé mušli se nachází ovládací prvky, tedy tlačítko pro ztlumení mikrofonu a kolečko pro hlasitost, které naštěstí ovládá hlasitost samotných sluchátek, nikoliv Windows. Celkově se mi tak Arctis Prime líbí – stejně jako celá řada Arctis, která má prakticky stejný design.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama