Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro? | Kapitola 5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 12. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. POPIS Z FOLD 3 2. JDEME HRÁT! 3. AKČNĚ I KLIDNĚ 4. GALAXY BUDS PRO - ZVUKOVÉ VELEBÍ 5. GALAXY BUDS PRO - DOTYKEM K VÝHŘE

Nejsme mobilní web. Dokonce nejsme ani technologický web – jsme primárně web věnující se hrám. Když jsme ale dostali nabídku na zapůjčení skládacího fenoménu Samsung Galaxy Fold 3, nemohli jsme odmítnout. Sice se mobilním hrám tolik nevěnujeme, možnosti vyzkoušet několik populárních titulů na jednom z nejmodernějších telefonů současnosti jsem ale nemohl odolat. Když už jsme v tom, vypůjčili jsme si od Samsungu i nejnovější Galaxy Buds Pro a od společnosti Creative také jejich čerstvě upečené Creative Outlier Air V3, u kterých vás čeká i překvapení. Vítejte u předvánočního nášupu mobilních zajímavostí z Hrej.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Velice důležitým aspektem tohoto typu sluchátek je i jejich ovládání. Vzhledem k jejich velikosti je nutností spolehlivý dotykový senzor, který dobře snímá, jestli jste právě klepli, nebo potáhli. Upřímně jsem neměl problém s tím, že by Buds Pro dotyk neregistrovaly, možná právě naopak – občas jsou až moc citlivá, a to zejména, když si sluchátka sundáváte. Nejde o nic zas tak zásadního, chvilku ale trvá, než si sluchátka uvědomí, že už je nemáte zasunuté v uchu.

Jak vypadají sluchátka v uchu
i Zdroj: Hrej.cz
Jak vypadají sluchátka v uchu

Na vnitřní straně se totiž nachází senzory, které reagují na styk s kůží. Díky tomu se sluchátka nejen vzájemně spárují, ale zároveň dovolí spustit noise cancelling, což je rozhodně jeden z důvodů, proč by někdo o těchto sluchátcích uvažoval. A můžu říct, že izolace zvuku není vůbec špatná. V první řadě tomu samozřejmě pomáhají gumové špunty, aktivní potlačení zvuku ale dokáže dost dobře vymazat nejen náhlé zvukové výjevy, ale i konstantní šum. Pokud je zdroj nepříjemného hluku příliš blízko, Buds vám do ucha přece jen nějaký ruch pustí, nejde ale o nic hrozného. 

Funkci jsem zkoušel v hodně hlučných prostorech – třeba v metru, kde se podařilo celkem důkladně vytlačit veškerý hluk, který bez zapnuté hudby byl lehce slyšet, ale zapnutá muzika i s nízkou hlasitostí dokázala tento aspekt zcela vytlačit. U staršího autobusu to bylo o něco horší, NC si hůře poradí s nízkými frekvencemi, ale opět – jakýkoliv znatelný zvukový podnět tyto artefakty dokázal vytlačit. V této oblasti si nicméně třeba konkurenční Airpods Pro poradí o něco lépe, subjektivně bych odhadl, že zhruba o 15 %. 

Zpět k dotykovým ploškám. Sluchátka nabídnou jak základní příkazy, jako posun vpřed, vzad či zesílení, tak zapnutí zvukové izolace, změnu nastavení či přijmutí hovoru. Mikrofon se vzhledem k NC na sluchátkách nachází a právě díky své citlivosti je při hovoru zvuk čistý a taktéž dokáže eliminovat šum v pozadí.

Asi posledním prvkem je baterie, která mě hodně potěšila. Pokud bych zval v potaz čistě papírové hodnoty, mají sluchátka zvládnout 5 hodin na jedno nabití a 13 hodin s nabíjením v krabičce. Vzhledem k mému aktivnímu používání noise cancellingu, ale zase ne tak dlouhému poslechu jsem zatáhnul celé třítýdenní testování na jedno nabití, což je dle mého velice solidní výsledek. A pokud se náhodou bojíte o rezervu, můžete občas krabičku jednoduše odložit na podporovanou bezdrátovou nabíječku.

ZÁVĚR

Samsung Galaxy Buds Pro jsou velice kvalitním kouskem audio příslušenství, který si můžete ke svému mobilu koupit. Nabízí velice kvalitní zvuk, který mi skvěle sedl, velice dobré podání ve hrách a příjemné využití. Pocit kazí jen subjektivně velmi podivný design. Na czc.cz se fialová verze prodává za 4 900 korun, což je cena poměrně vysoká, ale vzhledem k nabídce technologií konkurenceschopná. Pokud se vám podaří sehnat je levněji, jde už o velmi dobrou nabídku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama