Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro? | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 12. 2021 16:00

Seznam kapitol

1. POPIS Z FOLD 3 2. JDEME HRÁT! 3. AKČNĚ I KLIDNĚ 4. GALAXY BUDS PRO - ZVUKOVÉ VELEBÍ 5. GALAXY BUDS PRO - DOTYKEM K VÝHŘE

Nejsme mobilní web. Dokonce nejsme ani technologický web – jsme primárně web věnující se hrám. Když jsme ale dostali nabídku na zapůjčení skládacího fenoménu Samsung Galaxy Fold 3, nemohli jsme odmítnout. Sice se mobilním hrám tolik nevěnujeme, možnosti vyzkoušet několik populárních titulů na jednom z nejmodernějších telefonů současnosti jsem ale nemohl odolat. Když už jsme v tom, vypůjčili jsme si od Samsungu i nejnovější Galaxy Buds Pro a od společnosti Creative také jejich čerstvě upečené Creative Outlier Air V3, u kterých vás čeká i překvapení. Vítejte u předvánočního nášupu mobilních zajímavostí z Hrej.

Reklama

Vyzkoušel jsem i některé náročnější tituly, které sází zejména na ohromující grafickou stránku – jmenovitě Asphalt Legends. Po hratelnostní stránce mi hra pořád vůbec nesedí, jelikož jde o tupé klepání na tlačítka, ale co se grafiky a plynulosti týče, tam se nedá vytknout vůbec nic. Fold si s náročnější grafikou poradil na jedničku a opět potěší především vysoká obnovovací frekvence.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

Her jsem zkoušel samozřejmě více, zmíním se už ale jen o jedné, a to o Teamfight Tactics – tato hra jako jediná z větších ukázala, že ne všechny hry zatím podporují podobný atypický rozměr displeje. TFT se totiž neroztáhne na plnou velikost, ale pouze na šířku, přičemž po okrajích zůstanou prázdné pruhy. To je samozřejmě škoda, na druhou stranu naprostá většina her ze špiček žebříčků vám na Fold 3 poběží bez problému – koneckonců v TFT záleží spíš na strategickém myšlení než na rozsahu zorného pole nebo obnovovací frekvenci.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

A právě tohle by asi jediný obecnější problém, na který jsem při hraní na Foldu přišel. Ostatně nejde jen o hraní, aplikací, které se nepřizpůsobí na větší displej, pár je, je to ale spíše problém designu dané aplikace (kupříkladu Instagram) než Samsungu. Protože třeba přepínání mezi režimy "rozbaleného" a “sbaleného” telefonu bylo tak hladké, jak to jen šlo. Prostě jste jenom sklapli mobil a aplikace se automaticky, absolutně bez problému, překlopí na menší displej. 

Dost mě překvapilo i to, že jsem při hraní nepocítil žádné zásadnější zahřívání telefonu. Upřímně jsem teplotu neměřil, když jsem ale hrál Asphalt nebo PUBG, žádné významně prohřáté součástky jsem nezaznamenal, stejně tak nebylo nikterak nepříjemné telefon držet v rukou.

Jak se hraje na Samsung Z Fold 3 se sluchátky Galaxy Buds Pro?
i Zdroj: Hrej.cz

Nesnažím se vám tvrdit, že si máte Samsung Z Fold 3 koupit jen kvůli hraní. Pouze jsem vám chtěl zprostředkovat své pocity z toho, jak se na takovém technologickém benchmarku, který si asi jen tak nekoupíte, hraje. Vzhledem k tomu, že jde o to nejlepší, co můžete v současné době na trhu telefonů dostat, je jasné, že negativ bude objektivně málo – a když už se nějaké najdou, zpravidla jde právě o to, že je technologie elastických displejů stále v plenkách a zatím se, zcela jistě i kvůli ceně, moc nerozšířila. V obchodech se standardně nejlevnější model Fold 3 prodává za necelých 47 tisíc korun, což je částka, nad kterou se obzvlášť u telefonu i většina vážnějších zájemců pořádně zamyslí. Pokud jste ale náhodou nad telefonem přemýšleli, a zajímá vás třeba i hraní na něm, vězte, že jde o zážitek jen špatně srovnatelný s telefony s obyčejnými displeji.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama