Recenze GTFO, náročné kooperační střílečky, která vám zahraje na nervy
i Zdroj: Hrej.cz
GTFO Recenze Recenze GTFO, náročné kooperační střílečky, která vám zahraje na nervy

Recenze GTFO, náročné kooperační střílečky, která vám zahraje na nervy | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 2. 2022 17:30

Seznam kapitol

1. KOOPERAČNÍ TARKOV 2. TĚŽKÁ JÍZDA 3. GET THE FUCK OUT

Kooperační hry, nejčastěji tedy střílečky, trpí na jednu zásadní věc – jejich průchod s dobrou partou poměrně jednoduchý, zvyšující se obtížnost avizují akorát větší hordy nepřátel. Často jsem právě s tímto měl problém, hra se pak velice rychle stala repetetivní a brzy mě přestala bavit. To stejné jsem cítil i u Extraction, ale nakonec dopadlo dobře. Podobný příběh jsem očekával od GTFO. Lákala mě především „hororová“ atmosféra a také hodnocení hráčů, kteří si projekt studia 10 Chambers dost pochvalovali. Když jsme tak dostali klíče a možnost vyzkoušet si hru na vlastní kůži, samozřejmě jsem se do toho ponořil.

Reklama

GET THE FUCK OUT

Zatímco název je velice jednoduchý, hratelnost je extrémně náročná. Pro někoho problém, pro jiného přednost. Já jsem se v GTFO poměrně bavil, líbil se mi gunplay i celková práce s prostředím, ale ona hutná atmosféra a poměrně velká náročnost, kdy do mise jdete s vědomím, že ji velmi pravděpodobně budete minimálně jednou opakovat, mi dávala najevo, že tohle není hra pro každého.

Ona specifičnost trápí spoustu dalších her, jejich náročnost a nepřístupnost ale není tak velká. GTFO skutečně nemá moc chyb, které bych mohl přímo zkritizovat – s její celkovou náročností se zkrátka pojí velké poškození, málo nábojů, tuhá hratelnost. Bugy tu nejsou a repetetivnost je v tomto případě hodně prazvláštní slovo, fanoušci žánru se ale nudit nebudou. Kromě několika misí, které hra nabízí, se celkový Rundown (něco jako série) pravidelně mění. Každá mise navíc nabízí více obtížností, na což jsem už opravdu neměl nervy.

Ale pokud nejste do hratelnosti tak zapálení, nebo čekáte neustále úplně nový obsah, v takovém případě vás GTFO nepřekvapí. Vždy to totiž bude střílečka, během které musíte něco najít nebo někam dojít, mechanismy monster se zkrátka nemění. 

Pokud jste hardcore fanoušek stříleček, který se nebojí obrovských výzev, a chcete skutečně spolupracovat, nikoli pouze procházet, je GTFO hrou pro vás. Pokud si ale moc nevěříte, nemáte po ruce partu kamarádů a první nezdar vás velice rychle odradí, pak vám GTFO doporučit nemohu.

GTFO
Xbox Xbox One
Windows PC
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

GTFO je velkou výzvou, kterou ocení jen malá sorta hráčů. Ta ale dostane skvělou hratelnost, dobrý gunplay a unikátní přístupy ke kooperační střílečce. Začátky jsou ale poměrně náročné, vysoká obtížnost může odradit.

Co se nám líbí a nelíbí?

Gunplay
Unikátní mechanismy
Stealth
Hutná atmosféra
Přidávání nových úrovní
Velice těžké na uchopení
Repetetivnost hratelnosti
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama