Témata Článek Report z Game Access Connect 2022, aneb když hraní spojuje

Report z Game Access Connect 2022, aneb když hraní spojuje

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

28. 10. 2022 12:00 1

Seznam kapitol

1. GAME ACCESS JUNIOR 2. O MAŠINKÁCH, NACISTECH A LIDECH 3. S MALOU PIHOU NA KRÁSE

Kdo si hraje, nezlobí. A kdo jiný by to měl vědět lépe než početná komunita brněnských herních vývojářů? Jsou to totiž právě oni, kdo obzvláště v poslední dekádě pořádá akce nejen pro vlastní kolegy, ale také pro fanoušky herního průmyslu, a dokonce i širokou veřejnost. Pod poslední takovou akcí se pak podepsalo uskupení GameDev Area, které můžete znát z velkých projektů Game Access Conference, ale i menších GameDev Area Meetupů či Beer & Talků.

Reklama
Report z Game Access 2019
i Zdroj: Hrej.cz

Tentokrát přišla řada na Game Access Connect, tedy jakéhosi menšího bratříčka podstatně opulentnějšího „plnohodnotného“ Game Accessu. Akce se uskutečnila o víkendu 22.-23. 10. 2022, a to konkrétně v hale A1 známého Brněnského výstaviště. Nutno podotknout, že podstatnou část poměrně velké haly zabral také kočovný vynálezcovský festival Maker Faire, který byl pro návštěvníky volně přístupný v rámci jednotného (a poměrně symbolického) vstupného.

Nešlo tedy o klasickou velkou akci s koncerty, několika párty a hvězdnými hosty ze zahraničí, Game Access s podtitulem Connect je tradičně spíše lokálněji zaměřený. To ovšem není nutně na škodu, protože si jej díky absenci zahraničních hostů mohou naplno užít i návštěvníci nevládnoucí angličtinou. Na zajímavé přednášky a workshopy se díky tomu navíc dostali i lidé, které hry zajímají spíše okrajově, nebo klidně i vůbec. A to v konečném důsledku neznamená nic jiného než potenciální rozšíření obzoru pro všechny zúčastněné. Tak to má být!

:)
i Zdroj: Hrej.cz / Aleš Tihlařík
:)
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama