Wars and Roses Recenze Recenze Wars and Roses, taktické erotické střílečky, u které si stříknete do kalhot maximálně smíchy

Recenze Wars and Roses, taktické erotické střílečky, u které si stříknete do kalhot maximálně smíchy | Kapitola 2

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

15. 2. 2022 17:20 3

Seznam kapitol

1. Je suis, Jindřich VII. 2. Nice - Brest 0:1 3. O vyvinutých ženách a plochých mapách... 4. Je tohle reklama na Lidl?

Pojmem Války růží se označuje série bitev občanské války v Anglii, které byly vedeny mezi spojenci rodů Lancasterů a Yorků. V notně krvavé druhé polovině 15. století se mezi těmito znesvářenými rody uskutečnilo celkem 17 bitev, na jejichž konci se trůnu chopili… Ano, správně, Tudorovci. S kým Tudorovci kamarádili, komu se naopak stranili a proč se Yorkové v roce 1460 vylodili zrovna v Sandwichi? Na tyto a mnohé další otázky dnes odpověď nedostanete. Kdyby ovšem Jindřich VII. Tudor kdysi tušil, jaká díla budou o stovky let později svým názvem parodovat toto významné historické období, nejspíš by se raději dobrovolně nechal infikovat černým morem a na nějaké zabíjení Richarda III. by se úplně vykašlal.

Reklama

NICE - BREST 0:1

Je ovšem nutné podotknout, že to na začátku nevypadá až tak hrozně. Před dveřmi vám zaparkuje nelicencovaný Nissan GT-R, vystoupí z něj sympatická, spoře oděná plavovláska a na stole okamžitě leží nabídka fantastické práce v privátní a čistě ženské vojenské organizaci Black Rose (Černá Růže). Pravý gentleman samozřejmě nemůže odmítnout dámu v nouzi, ovšem ve vzduchu kromě levného parfému visí ještě jedno velké ALE. Teroristická organizace Trinity totiž terorizuje svět s takovou vervou, že všechny ostatní členky Černé Růže padly v boji buď kompletně, nebo alespoň do zajetí. Zbýváte tedy jen vy, blonďatá Natálie a milionové dluhy – což je mimochodem možná právě ten důvod, proč dívky nemají rozpočet na opravdové uniformy, ale jen na negližé. Taková situace samozřejmě nemůže žádného hyperandrogenního nadsamce nechat chladným – je třeba nakoupit pořádné vybavení, nabít ostrými a hurá do bitvy!

Natálie je single, ráda kouří, alergie i "pregnency" se jí naštěstí vyhýbají. Ideální žena do života!
i Zdroj: Hrej.cz
Natálie je single, ráda kouří, alergie i "pregnency" se jí naštěstí vyhýbají. Ideální žena do života!

A přesně v té chvíli se vytrácí doposud pečlivě budovaná iluze průměrného, notně ztřeštěného vztahového simulátoru a nastupuje groteskně zpracovaná „taktická“ střílečka, která však taktiku viděla asi jen z TGV při slavném francouzském fotbalovém derby Nice – Brest. Na malých až středně velkých mapách je vaším úkolem eliminace všech zlounů, přičemž blondýnka nešikovně běhající okolo vzbuzuje ve hráči dojem, že pojem „umělá inteligence“ jest příbuzným slovnímu spojení „umělé poprsí.“ Když vám svlečna náhodou zmateně nestojí přímo před mířidly, můžete ji pomocí jediného dostupného taktického pokynu (!) vyslat směrem k teroristům. Bude po nich střílet, nebo se zasekne o nejbližší zeď? Hledání odpovědí na tuto všudypřítomnou otázku patří k nejvíce vzrušujícím momentům Wars and Roses.

V tu chvíli totiž ještě nevíte, že Natálie to s vámi vlastně myslí docela dobře a přímo před zbraní se vám promenáduje jen proto, abyste nemuseli střílet sami. Pocit ze střelby je totiž asi stejně příjemný jako šňupání filtru pevných částic ze sousedovy epesní Octavie a celá akční část svou zábavností nestrčí do kapsy ani legendární Olmerovo Waterloo po česku. Wars and Roses ovšem ani zdaleka neexceluje ani v jiných, pro taktickou střílečku naprosto klíčových ohledech. Po průchodu několika mapami pak člověk chtě nechtě získá nepříjemný pocit, že když se vyučoval herní design, tvůrci ze studia Blaze Worlds namísto toho na hřišti před školou hráli nechvalně proslulou hru limp bizkit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama