Cuphead: The Delicious Last Course Recenze Recenze The Delicious Last Course, excelentního DLC pro vynikající Cuphead

Recenze The Delicious Last Course, excelentního DLC pro vynikající Cuphead | Kapitola 2

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

13. 7. 2022 21:30

Seznam kapitol

1. S JÍDLEM ROSTE CHUŤ 2. SLADKÁ TEČKA

Málokdy se stane, že bych neměl hře co vytknout. Předpokládám, že to máte stejně. Těch subjektivně dokonalých titulů asi každý hráč několik vyjmenovat zvládne, po krátkém zamyšlení ale jistě většina z nás dokáže poukázat na něco, co se vývojářům na sebeoblíbenější hře ne úplně povedlo. Jindy je to ale těžké. Mohl bych se třeba postavit na hlavu, ale směrem ke Cuphead prostě nemůžu vyslovit cokoli negativního. Takže není divu, že jsem přídavek s názvem The Delicious Last Course už z dálky netrpělivě vyhlížel. A že jsem se načekal.

Reklama

K čemu by to všechno ale bylo, kdyby hra neměla skvěle dotaženou hratelnost. Stejně jako základní Cuphead je i The Delicious Last Course uměleckým dílem, které se navíc ještě skvěle hraje. Ovládání je přesné a soupeři nároční, ale spravedliví. Při prvních pokusech pravděpodobně nedokážete mezi chaosem na obrazovce přežít déle než několik desítek vteřin, ale to se při troše tréninku rychle změní. Odhalování nových a nápaditých fází jednotlivých bossů je navíc neskutečně motivující. Škoda že mezi frenetickou akcí není moc prostoru na to, aby si člověk všechnu tu krásu vychutnal.

Stejně jako Inkwell Isles obsahuje i DLC Island vedlejší aktivity, v tomto případě například krátké úrovně, ve kterých si budete muset poradit beze zbraní nebo hádanku, po jejímž rozluštění odhalíte bonusovou úroveň. Do hry přibyla i hrstka nových zbraní a dalších v boji použitelných předmětů. Všechny hlavní souboje obsahují i volbu obtížnosti, takže v případě nástupu frustrace můžete zvolit snazší cestu. V opačném případě si po dohrání můžete střihnout průchod na expertní nastavení. Výjimku tvoří stejně jako v původní hře finální boss, který je sám o sobě nejtěžší z celého DLC, ale nad rámec toho ani nenabízí nižší úroveň obtížnosti než tu střední. 

Popsat nový obsah jako více téhož je v tomto případě kompliment

V úvodu zaznělo, že považuji Cuphead za prakticky bezchybnou hru a The Delicious Last Course pravidelně přeskakuje tu samou vysokou laťku, která byla v roce 2017 nastavena. Popsat nový obsah jako více téhož je v tomto případě kompliment. Osobně se nemohu ubránit mírnému zklamání z množství doručeného obsahu, na druhou stranu si za zhruba dvě stovky rozhodně nemám na co stěžovat. Tenhle strhující přídavek by prostě neměl žádného fanouška původní hry minout.

Cuphead: The Delicious Last Course
PlayStation PlayStation 5
Xbox Xbox One
Windows PC
Xbox Xbox Series X | S
PlayStation PlayStation 4
Nintendo Switch Switch

Verdikt

The Delicious Last Course je bezchybným dezertem k obědu, jehož vynikající chuť si i po letech bez problému okamžitě vybavíte.

Co se nám líbí a nelíbí?

Nádherná grafická prezentace
Skvělá hudba
Zábavná hratelnost
Nová postava oživuje i původní hru
Férová cena
Po dlouhém čekání trochu krátká herní doba
První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama