Rustler Recenze Recenze Rustler, středověkého GTA plného beatboxu, prdů a Španělské inkvizice

Recenze Rustler, středověkého GTA plného beatboxu, prdů a Španělské inkvizice

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

27. 9. 2021 13:30 1

Seznam kapitol

1. S Polskem na věčné časy 2. Vaše hovno, naše radost 3. Utíkáš-li pomalu, tvá líc okusí výkalu

Za sedmero horami a devatero řekami skvělo se jedno malé království. Lidé tu byli chudí, ale zato hodní a poctiví. A zůstali by takoví až dodnes, kdyby se v tom malém království nezjevil chlap jménem Chlap. Zlí jazykové tvrdí, že mu sláma čouhala z bot, číst neuměl a na dabing nezbyly peníze, takže se dorozumíval jen chrchláním, prděním a krkáním.

Reklama

Tento zlý výrostek jen plenil a mordoval, kradl a pil, do čerstvou zeminou vonících polí vyorával obrazce penisů a střílel sousedovic krávy z katapultů. Proč, ptáte se? Inu, se svým kamarádem jménem Kamarád chtěl vyhrát v prestižním rytířském turnaji, přičemž výhra by mu přinesla nejen celé království, ale také půl princezny k tomu půl království, ale i ruku šlechetné, leč nepříliš šlechtěné princezny. To by v tom ovšem byl čert, kdyby mu plán nechtěla překazit zlá čarodějka, spolek kulatozemců, Španělská inkvizice a nenažraní beatboxující bardové. Mé jméno je Aleš a dnes vás, milí čtenáři, provedu kouzelně debilním světem Rustlera, polské středověké kopírky Grand Theft Auto.

S POLSKEM NA VĚČNÉ ČASY

Jestli se polskému národu něco skutečně nedá upřít, je to zarputilost, se kterou v současnosti dovedou produkovat poměrně slušné hry – a navíc za opravdu mrzký peníz. Mladší z vás si to možná nepamatují, ale pojem „polská hra“ dříve neznamenal kultovky jako Zaklínač, Dying Light nebo třeba thriller s nejlepším zvukem na světě, Get Even. Ba právě naopak, z titulů jako Maluch Racer, Uprising44 nebo Rambo: The Video Game dodnes naskakuje genitální vyrážka všem, kteří se kdy objevili v rádiusu tří metrů od jejich krabiček.

Co přesně za videoherním vzestupem našich severovýchodních sousedů stojí? Inu, těžko soudit. Faktem ovšem je, že když k oznámení Rustlera neboli „Grand Theft Horse“, před rokem a půl došlo, tak nějak jsem tušil, že by to vlastně vůbec nemusel být průšvih. A ti z vás, kteří měli podobné pocity, si mohou gratulovat – z ambiciózního počinu se nakonec vyklubala velice slušná hra. Ale pozor, na rozdíl od světoznámé série Rockstaru opravdu nesedne každému.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama