Recenze Razer Huntsman V2, prémiové klávesnice za prémiovou cenu
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze Razer Huntsman V2, prémiové klávesnice za prémiovou cenu

Recenze Razer Huntsman V2, prémiové klávesnice za prémiovou cenu | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 11. 2021 22:33

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. SPÍNAČE 3. POUŽÍVÁNÍ, SOFTWARE, ZÁVĚR

Není vždy potřeba přinášet úplně nové produkty. Pokud vám něco dobře funguje, může se daný produkt pouze lehce vylepšovat a prodávat neustále. Jedním z takových úspěšných produktů je i klávesnice Huntsman, která vedle dalších řad mířila na osvědčenou kvalitu a nově i na opto-mechanické spínače. Jak tato klávesnice dopadla si ukážeme v dnešní recenzi.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Musím říct, že klávesnice se zdá být bezchybná. Skutečně není snad nic, co bych Huntsman V2 vytknul. Vzhledově je klávesnice opravdu vyvedená, velice střídmá, seriózní a jednoduchá. Zároveň ale samozřejmě nechybí osvětlení, které je dle mého jediným mínusem celého produktu. I když Razer je proslaven svou „technologií“, či spíše ekosystémem Synapse, LED diody nejsou tak výrazné. Je to možná způsobené i tím, že ostatní výrobci se snaží klávesy prosvítit co nejvíce, a to i třeba tvorbou průhledných kláves.

Recenze Razer Huntsman V2, prémiové klávesnice za prémiovou cenu
i Zdroj: Hrej.cz

Rozhodně největším lákadlem Huntsman je nejen bytelnost a prémiovost, ale také spínače s pěnou. Ty jsou totiž něčím, co ještě konkurence nedodala a do nedávna byly výsadou pouze těch, kteří se chtěli pustit do stavby vlastní klávesnice. Pěnová izolace je při stisknutí opravdu cítit a zatímco u klasických červených spínačů se mi hůře psalo kvůli tvrdým dopadům, zde je psaní mnohem příjemnější. U hraní rozdíl není tak cítit, samozřejmě ale díky menší dráze i aktivačnímu bodu se zdá, že klávesnice reaguje rychleji. 

SOFTWARE

Razer a jeho software je už provařenou firmou. Razer Synapse je domovem nejen pro produkty tohoto výrobce, zároveň dovoluje propojit do softwaru i hry, které hrajete, a poskytnout pro ně přednastavené profily. Popřípadě si můžete z internetu stáhnout barevné hrátky od ostatních uživatelů a ty následně nastavit pro aplikaci, kterou chcete s tímto schématem používat. Posledním puntíkem je propojení s ostatními softwary firem, v našem případě Synapse podporovalo jak software WD_Black, tak Seagate Gaming. Do ekosystému ale můžete připojit například Philips Hue nebo Alexu od Amazonu.

Recenze Razer Huntsman V2, prémiové klávesnice za prémiovou cenu
i Zdroj: Hrej.cz

ZÁVĚR

Razer Huntsman V2 je prémiová všude, kde to jen jde. Začíná to u cenovky – ta je stanovená na 5799 korun. U Razeru asi není nutné připomínat, že se zde míjí poměr cena/výkon. Razer cílí na ty, kteří si chtějí zaplatit za kvalitu a značku. Za to dostanou opravdu kvalitní klávesnici, která se poučila z chyb svých předchůdců, k čemuž přihodila i skvělé novinky. Pokud máte velký rozpočet a je Razer značkou pro vás, nemusíte se koupě bát. Pokud ale hledáte rozumný produkt s rozumnou cenovkou, získáte kvalitní klávesnici i o několik tisíc levněji.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama