Recenze příběhové kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 - Infinity Ward to opět dokázali
i Zdroj: Activision
Recenze Recenze příběhové kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 - Infinity Ward to opět dokázali

Recenze příběhové kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 - Infinity Ward to opět dokázali

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 10. 2022 18:00 2

Seznam kapitol

1. ADRENALINOVÁ BOMBA 2. PROCESTUJ CELÝ SVĚT 3. CRAFTING?!

Když Call of Duty po roční pauze přineslo v roce 2019 příběhovou kampaň, asi málokdo čekal, jak akční a intenzivní zážitek dokáže studio Infinity Ward vytvořit. Vedle dynamického a tradičně špičkového multiplayeru a úplně nového enginu se před námi zjevil příběh, který by se klidně dal rozstříhat a vhodit na plátna kin, přičemž hráčům v hlavě asi nejvíce utkvěla stealthová mise, ve které jsme zasahovali v domovech teroristů.

Reklama

Black Ops Cold War ani Vanguardu se na fantastický zážitek bohužel nepodařilo navázat. I když oba díly lákaly na zcela odlišnou atmosféru a řadu novinek v hratelnosti, spojit vážné téma s umírněnou a pomalejší hratelností Raven ani Treyarch nedokázali. Vzhledem k nepříliš uspokojivým finančním výsledkům je tak opět čas na Infinity Ward, kteří před sebou mají opravdu extrémně náročný úkol. Vytvořit úspěšné pokračování příběhové kampaně, profitabilní multiplayer, opět proslavit Warzone a ještě zalepit díru v příštím roce. 

Jak bude vypadat multiplayer a další části hry se dozvíme až za týden, tedy 28. října. Activision ale pro tento díl, nejspíše s vidinou toho, že má kampaň opět velké kvality, nabídl hráčům s předobjednávkami týdenní předběžný přístup do singleplayerové části hry. Ještě před masivním launchem tak můžeme ochutnat hratelnost a především opět zhodnotit, jestli letos příběhová kampaň stojí za to.

ADRENALINOVÁ BOMBA

Stejně jako u prvního dílu rebootované série, i v tomto případě se Modern Warfare 2 nesnaží vyprávět příběh svého předchůdce. Už z propagačních materiálů ale víme, že se ve hře potkáme se starými známými, jako je Ghost, Soap, Price či Gaz. Rozhodně to nevnímám jako zásadní problém, konec konců už v Modern Warfare 2019 se ukázalo, že i nám již známé postavy mohou odvyprávět nový příběh. Ten není nikterak světoborný a sází na klasickou záchranu “světa”.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1750 korun
  • Základní herní doba: 6-10 hodin
  • Faktor znovuhratelnost: Při odehrání kampaně se odemkne další obtížnost Realism, která může celý zážitek ještě podpořit
  • Česká lokalizace: Ne
  • Obtížnost: Pět nastavení. Na druhou nejvyšší (Medium) optimální výzva, ale občas obtížnost dost překvapí. Změnit lze kdykoliv, i uprostřed boje
  • Stojí kampaň za koupi hry: Osobně bych řekl, že ano. Důvody rozebírám v celé recenzi, ve zkratce je to ale akční nářez

Opět mají všichni zmínění hrdinové neskutečné charisma a práce s herci a vtažení do děje je na špičkové úrovni. Toto srovnání nepředkládám jen tak náhodou – příběhová kampaň Modern Warfare 2 je totiž více než kdy jindy prakticky jednolitým akčním filmem, který vás vtáhne a nepustí. A to už od první minuty, kdy v roli Ghosta lokalizujete svůj cíl a hra vás s ohlušujícím odpálením rakety vsadí do bot operátora. 

Recenze příběhové kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 - Infinity Ward to opět dokázali
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz

Graficky vypadá hra velice dobře, což jsme si konec konců potvrdili už při beta testování multiplayerové části. V singleplayeru ale o to více oceníte detailní postavy i prostředí. Tedy, asi nejvíce vás oslní renderované cutscény, které jsou zkrátka skvostné. Extrémní realističnost, mimika a detaily na tvářích postav vás chtě nechtě vtáhnou do děje a hltáte každé slovo, které daná postava vypustí - vždy samozřejmě s vážným a hlubokým hlasem.

Hned se také můžeme krátce pobavit o technické stránce. Z hlediska bugů a nedodělků jsem na pár zvláštních chyb narazil, byla to třeba levitující zbraň, voják se schopností procházet zdmi nebo spawn protivníka za mými zády. Rozhodně by se takové věci neměly stávat, ale zážitek ze hry mi to nijak zásadně nezkazilo, i kvůli tomu, že šlo o jednotky případů. Optimalizace také trochu pokulhává – respektive záleží, na čem hrajete. Osobně jsem hru odehrál na PC s i7-12700H a laptopovým RTX 3070 Ti v rozlišení 3440x1440. Dokázal jsem plynule hrát na nejvyšší detaily s 70-90 FPS, ale bylo nutné zapnout DLSS. Bez upscalovací technologie padala snímková frekvence na 40-50. Zkoušel jsem přepínat i mezi grafickými nastaveními a je pravda, že rozdíl v detailech a ostrosti je mezi Low a High poměrně velký, stále ale věřím, že bude Modern Warfare 2 akční nářez i s nižšími detaily. Navíc, možností nastavení je opravdu hodně, což můžete vidět i v přiložené galerii (nastavení nesouhlasí kvůli převzetí snímků od kolegy).

Adrenalin vám ale nebude v žilách pumpovat kvůli bláznivým přestřelkám, kde létá tisíce nábojů, ale i z tichého a taktického průzkumu. Samozřejmě Infinity Ward ani tentokrát nemohlo vynechat tiché prozkoumávání domů s noktovizí, v Modern Warfare 2 se ale tohoto herního principu možná až přejíte - naprostá většina misí a střílení je totiž tvořena tak, abyste postupovali tiše a takticky, tedy jako skutečná “taktická jednotka”.

Asi se nedivím, že studio chtělo nabídnout hráčům více toho, co se jim minule líbilo úplně nejvíc. K tahákům tehdejší stealth mise ale možná patřilo právě to, že v kampani byla jenom jedna. Letošní sází na tuto hratelnost napříč celým příběhem a nešetří s ním ani v úplně prvních misích. Osobně mi nicméně extrémně sedí a obrovsky mě baví. 

Recenze příběhové kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 - Infinity Ward to opět dokázali
i Zdroj: Radek Raudenský | Hrej.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama