Grand Theft Auto V Recenze Recenze next-gen verze GTA V, letité gangsterky s působivým makeupem

Recenze next-gen verze GTA V, letité gangsterky s působivým makeupem | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 3. 2022 14:05 1

Seznam kapitol

1. NÁVRAT DO LOS SANTOS 2. ZANEŘÁDĚNÉ ZPĚTNÉ ZRCÁTKO 3. NEXT-GEN S KOMPROMISY

O popularitě pátého dílu městské akce Grand Theft Auto svědčí hlavně obdivuhodná čísla z prodejů, ale také fakt, že přežil několik generačních cyklů. Take-Two Interactive zkrátka drží zlaté vejce, které by s next-gen verzí pro konzole Xbox Series a PlayStation 5 mělo být ještě zářivější. Vyplatí se tedy zainvestovat?

Poslechni si audioverzi
00:00:00
00:00:00
Reklama

Vyzkoušel jsem také multiplayerový režim, který mi po grafické stránce připadal o něco sterilnější a úspornější, zkrátka není tak pohledný, jako singl. Online se dočkal mírného přepracování, Rockstar se snaží jít na ruku nováčkům, aby se zde lépe zorientovali. Hned na začátku si tedy vyberete, jak se bude profilovat vaše zločinecké impérium, můžete se věnovat třeba pašování zbraní nebo provozu nočního klubu. Do začátku navíc dostanete pořádný balík, aby se byznys rychle rozjel. Pak už ale záleží hlavně na vás.

GTA Online rozšíří na PS5 a Xbox Series předplatné GTA+. Poskytne řadu výhod po peněžní i herní stránce
i Zdroj: Rockstar

GTA Online rozšíří na PS5 a Xbox Series předplatné GTA+. Poskytne řadu výhod po peněžní i herní stránce

Rockstar oznamuje brzké spuštění předplatného pro GTA Online. Služba s názvem GTA+ bude určena majitelům GTA V, resp. GTA…

26. 3. 2022 09:45

ZA TY PRACHY…

Řekl bych, že v Rockstaru klidně mohli o něco víc přitlačit na pilu, úpravu by zasloužily některé modely nebo postavy, jsem ale realista. Zásadnější zářezy už by zřejmě zabraly násobné množství času, přece jen jde o gigantickou hru. Nativní verze pro PlayStation 5 ale v důsledku působí velmi obstojně.

Moc dobře vím, že některé naše čtenáře děsí představa, že by si měli znovu koupit GTA V. Často zaznívá, že tentokrát mělo jít o bezplatný update, na druhou stranu je třeba podotknout, že nejde o žádné velké peníze. GTA Online je na PS5 momentálně grátis, kampaň vyjde na pěkných 262 korun. Na Xboxu je nákup o něco dražší, Online startuje na 264 korunách, příběhová část na 524 Kč. Ceny jsou ale zatíženy slevou, za pár měsíců dojde ke znatelnému zdražení, neměli byste tedy váhat příliš dlouho.

Recenze next-gen verze GTA V, letité gangsterky s působivým makeupem
i Zdroj: Vlastní

Ve finále záleží hlavně na tom, jak moc vám trio nechvalně proslulých kriminálníků chybí. Rozhodně se jedná o perfektní šanci, pokud jste s nimi ještě neměli tu čest, jak si doplnit vzdělání. Popřemýšlet by ale měli i hráči, kteří už zdejší banky jednou vyloupili. Já už to zvládl dvakrát, přesto nyní zřejmě budu v příběhu pokračovat. 

Verdikt

Next-gen verze GTA 5 přináší další znatelné omlazení, slavná gangsterka je po letech zase o něco pohlednější. Makeup nezvládl zakrýt vrásky v podobě obstarožních textur, úctyhodný věk připomínají i modely postav. To ale nic nemění na tom, že GTA V na konzolích nikdy nebylo tak krásné a plynulé.

Co se nám líbí a nelíbí?

Stabilní framerate
Obraz bez artefaktů, shimmeringu a dalších chyb
Působivé stíny
Celkově pohledná grafika
Obstarožní textury
Letité modely postav
Občasné doskakování automobilů
Ray tracing aplikovaný pouze na stíny způsobené slunečními paprsky
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama