Lake Recenze Recenze Lake, rádoby kouzelného zážitku, který se snaží spojit vztahy, drama a…doručování pošty?

Recenze Lake, rádoby kouzelného zážitku, který se snaží spojit vztahy, drama a…doručování pošty?

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

8. 9. 2021 14:10

Seznam kapitol

1. PROGRAMÁTOR OD JEZERA HROCHŮ 2. ŠIKMÁ PLOCHA 3. SORRY, BUT MAGIC’S GONE FOR ME

Jaké jsou vaše obvyklé zkušenosti s doručovatelskými službami? Jedni na ně nedají dopustit, k jiným se však kýžený balíček obvykle nedostane ani v případě, kdy by dnem i nocí číhali na kurýra před dveřmi vlastního domu. Polemiku nad tím, která poštovní služba je ze všech nejhorší, ovšem nechejme na jindy. Dnes si totiž povíme něco málo o nadějné indie záležitosti Lake, která právě doručování pošty spojuje s objevováním staronových vztahů, podobně jako to dělá třeba oblíbená série Life Is Strange.

Reklama

Jak jdou tyto dvě aktivity dohromady, ptáte se? Inu, trochu to skřípe, ale základní koncept tohoto interaktivního zážitku je vlastně docela zajímavý. Píše se rok 1986 a vy se chopíte role programátorky Meredith, která se po 22 letech na dva týdny vrací z ruchu velkoměsta do fiktivního rodného městečka Providence Oaks v Oregonu. Není to ovšem kvůli dovolené či třídnímu srazu, důvod je mnohem pragmatičtější – rodiče totiž odcestovali na dovolenou a v celém ospalém kraji se nenachází nikdo, kdo by za jejího otce mohl zaskočit s pravidelnou rozvážkou dopisů, denního tisku a obalů na telefony z Aliexpressu balíků.

PROGRAMÁTOR OD JEZERA HROCHŮ

Hlavní premisa sice je trochu úsměvná, dává ovšem prostor nejen k rozvinutí jednotlivých příběhů zdejších rezidentů, ale také…ehm, k onomu rozvážení různých tovarů. Každý herní den tedy vypadá tak, že nafasujete hromadu dopisů a balíků, přičemž při jejich transportaci do schránek a domovů interagujete s více či méně vyšinutými obyvateli městečka.

A vězte, že první hodinu a půl jde o velkou zábavu. Ježdění s dodávkou samozřejmě nemá ambice vozidlového simulátoru, jízdní model je ovšem dostatečně propracovaný na to, abyste se za volant vraceli relativně rádi. Herní plocha je navíc tak akorát velká, takže celou mapu, soustředěnou okolo velkého jezera, stihnete objet během pár minut. K poslechu hraje příjemné retro rádio laděné do country, za oknem se míhá krásně stylizovaná podzimní příroda, právě za sebou máte první nesmělé oťukávání s kočičí babčou či sveřepým dřevorubcem, no a Lake vás v tu chvíli zavalí tolika příjemnými pocity, že vlastně ani netušíte, co byste hře vlastně mohli vytknout.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama