Recenze HP X32c, esportového monitoru pro ty nejsnaživější
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze HP X32c, esportového monitoru pro ty nejsnaživější

Recenze HP X32c, esportového monitoru pro ty nejsnaživější | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 11. 2021 18:50

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. ZOBRAZENÍ 3. POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Když se obměňuje počítač, velice často s ním jde i monitor. Hned po počítači je to dle mého to nejdůležitější, co by se na počítači mělo řešit. Není nutné za něj vyhazovat horentní částky, lze totiž vybírat velice chytře – kór, když vám jde výrobce naproti, mezi které patří i HP. I když má společnost herní divizi OMEN, z mě neznámého důvodu se rozhodlo vydat řadu HP X, která cílí na esportové hráče, a to s pěknou cenovkou. Jak produkt dopadl si ukážeme v dnešní recenzi.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Když máme papírové psaní za sebou, můžeme se přesunout k samotnému používání. Normálně používám QHD monitor a musím říct, že přechod na 32palcový Full HD monitor byl opravdu velký nezvyk. Velice rychle jsem ale pochopil smysl monitoru. Problém totiž je, že rozlišení vám bere obrovský kus výkonu, což s Full HD mizí. Právě spojení tohoto rozlišení, velikosti monitoru a obnovovací frekvence je to, čím chce tento monitor oslnit.

Recenze HP X32c, esportového monitoru pro ty nejsnaživější
i Zdroj: Hrej.cz

A velice se mu to daří. Zakřivení je totiž skvělé a je to dle mého super vlastnost pro větší pohlcení. Já jsem na něj z mého klasického monitoru zvyklý, nepolíbený uživatel si ale rozhodně bude zvykat. Jakmile jsem ale zapnul nějakou hru, ta plynulost mě zkrátka vytrhla. 165 Hz, respektive plná podpora 165 FPS je zkrátka nádherná a u kompetitivních her je to obrovská výhoda. 

Jak už jsem zmínil, tento monitor není pro ty, kteří chtějí tu největší kvalitu. Obrazovka je určená pro ty, kteří se chtějí soustředit zejména na kompetitivní hry a tam zkrátka nemám co vytknout. Hraní Valorantu, PUBG nebo League of Legends je při této obnovovací frekvenci jiná pohádka, zároveň ale dostáváte velký prostor před sebou. Osobně nejsem fanouškem až takových kompromisů, kdo ale chce drtit své schopnosti a hlavně nepřátele co nejvíce, je pro něj tento monitor jako stvořený.

ZÁVĚR

Monitor je žhavou novinkou, která na začátku listopadu vstoupila do prodeje a musím říct, že nejen jako evoluce modelu X32, ale celkově jako monitor je X32c velice dobrým produktem. Zakřivení je velice příjemná vlastnost pro větší pohlcení, to hlavní je ale spojení rozlišení, obnovovací frekvence a rychlé odezvy. Na oficiálním obchodě HP se monitor prodává za lehce přes 7 000 korun, což je dle mého slušná cenovka, která vystupuje nad svou konkurencí. Pokud ale míříte na vyšší rozlišení při stejné úhlopříčce, zde nepochodíte. Avšak pochybuji, že jinde dostanete tak kvalitní herní vlastnosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama