Horror Story: Hallowseed Recenze Recenze Horror Story: Hallowseed, hororu, který není šíleně děsivý, ale šíleně děsný

Recenze Horror Story: Hallowseed, hororu, který není šíleně děsivý, ale šíleně děsný

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

14. 12. 2021 13:00

Seznam kapitol

1. One Man Show 2. Door Simulator 2021 3. Jak že to bylo? Po struhadle do bazénku s jódem?

Oslavných příběhů o tom, jak výtvor jedné osoby pozitivně změnil osudy stovek tisíc hráčů, jste jistě již pár slyšeli. Za všechny stačí jmenovat například Braid od Jonathana Blowa, Minecraft od Markuse „Notche“ Perssona nebo Stardew Valley od Erica Baroneho. Ukázkových příkladů toho, jak lze v jednom člověku (s pomocí pár kontraktorů) vytvořit fantastickou hru, existují desítky. Tenhle mezi ně ale rozhodně nepatří.

Reklama

O lidech, kteří se dali stejnou cestou a selhali, se ale samozřejmě jen tak nedočtete. A nejsou jich desítky ani stovky. Ba právě naopak, je jich řádově víc, možná desítky až stovky tisíc. Jejich velký herně-vývojářský sen spolykal nejen hromady času, ale i nemalé rodinné finance – a to paradoxně jen proto, aby o nich nikdo zpoza rodinného kruhu jaktěživ neslyšel.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 510 Kč (Steam)
  • Na které platformě vychází? Výhradně PC
  • Potěší vás v případě, že: Jste silně věřící a hodláte se stát mučedníkem
  • Česká lokalizace: Nikoliv
  • Bude vás bavit, pokud: Trpíte dveřním fetišem
  • Budete nenávidět, pokud: Jste někdy hráli jakýkoliv jiný horor (nebo obecně alespoň trochu dobrou hru)
  • Kolik času života u hry ztratím? Spirituálně založení jedinci naladění na čakru tvůrce mohou hru prolétnout za hodinku a půl. Většině z nás to ovšem bude trvat 3-4 hodiny.
  • „A za koho mne pokládáte vy?“ Šimon Petr odpověděl: "Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého." [Matouš 16:15-16]

Existuje ovšem ještě jedna skupina samotářských vývojářů. Těm se nějakým záhadným způsobem podařilo dostat pod křídla velkého vydavatele s hrou, která měla raději zůstat v pozitivním teple rodinného krbu. A jak už asi tušíte, právě do této kategorie spadá i „hvězda“ dnešní recenze, Horror Story Hallowseed. Jedná se o prvotinu odvážného amerického kreativce Jeffa Winnera, kterého můžete znát například díky oblíbeným předělávkám herních soundtracků. S hlasem to ale bohužel umí o dost lépe než s Unreal Enginem, jeho hororový výtvor vás tak bude děsit primárně hrůzostrašným herním designem, hloupým příběhem a stupidními mechanismy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama