Guilty Gear -Strive- Recenze Recenze Guilty Gear -Strive-, bojovky, kterou musíte zažít

Recenze Guilty Gear -Strive-, bojovky, kterou musíte zažít | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

9. 7. 2021 19:25

Seznam kapitol

1. DO STRUN 2. BALÍČEK ZA VŠECHNY PRACHY 3. IŠIVATARI TVRDÍ MUZIKU

Letos jakoby se s bojovkami roztrhl pytel. A co víc, většina z nich je skutečně povedená. Platí to i pro hudebně důkladně rozpálený Guilty Gear -Strive-?

Reklama

LET´S ROCK!

Další rovinou hry budiž hudba. Jedna z Išivatariho lásek a možná i ta největší. Dajsuke je totiž kromě herního designéra i skvělý hudebník a jeho tvorbu sleduju už nějakých dvacet let. Srdcem nejspíše metalista, který svou hudbou odkazuje na ty nejlepší fláky a kapely rockové a metalové scény. Soundtrack čítá více než dvacítku skladeb. Všechny jsou včetně vokálů nahrány speciálně a jen pro hru a jde o něco, co rozhodně u tohoto druhu her nebývá zvykem. Osobně u žádné bojovky zpívaný soundtrack nepamatuju. Pokud někdo z čtenářů ano, nechť mě opraví. 

Ať už si vzpomenu na jakoukoliv skladbu, v hlavě mi bude znít ještě hodně dlouho. Připlatit si za některou z dražších edic Strive, které obsahují například digitální soundrack, je sázkou na jistotu. Návdavkem dostává hráč svým postupem v online žebříčcích (které jsou zřejmě pojmenovány po autorových oblíbených skladbách - Symphony of Destruction, The Hellion nebo třeba Reign in Blood) a vybojováním herní měny možnost v pixelartovém online lobby rybařit a vytáhnout si jednu z vzácných rybek. Ty umožňují například odemčení skladeb ze starších dílů série. Nakonec tímto způsobem hráč získá kompletního průvodce zvukovými stopami napříč všemi díly. 

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Ani nejnovější Guilty Gear se ale nevyhnul několika malinkým pihám na kráse. Připojování k serverům hry trvá i tři minuty. U PlayStationu 5 jsem zatím nic podobného nezažil, úvodní obrazovka se sice načte rychle, poté ale dlouhé minuty čekáte na připojení. Jakmile si tímto martyriem projdete, je vše bez problémů a hra funguje tak jak má. Tuto skutečnost se však tvůrcům nepodařilo odstranit ani po prvním updatu. Nezbývá než spoléhat na rychlou odezvu komunity a píli v nápravě problému. Nástupy jednotlivých postav jsou sice jaksepatří pompézní, nicméně právě při nich dochází čas od času k ojedinělým grafickým glitchům či prolínání zbroje s tělem postavy. 

PERFECT!

Guilty Gear Strive je špičková bojovka. Disponuje odladěným soubojovým systémem, špičkovou prezentací každého aspektu hry a navrch přidává neuvěřitelně chytlavý zpívaný soundtrack či anime film, za který se tvůrci nemusí stydět. 

Guilty Gear -Strive-
PlayStation PlayStation 5
Windows PC
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Pokud by se měly moderní bojovky ve svých nových dílech někam posunout, ať tak učiní minimálně se stejnou kvalitou a láskou, jak to udělal právě novodobý Guilty Gear Strive. Láska je cesta.

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělý soubojový systém
Grafická prezentace
Soundtrack
Dajsuke Išivatari
Anime film v ceně
Dlouhé připojování k serverům hry
Občasné grafické glitche v animacích
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama