Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?
i Zdroj: Youtube Agraelus
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?

Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry? | Kapitola 6

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Petr Jan Berka

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Petr Jan Berka

2. 8. 2022 12:20

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - ZAKLÍNAČSKÉ OPOJENÍ 2. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - JAK JINAK 3. DAVID PLECHÁČEK - DEUS EX 4. PETR JAN BERKA - METAL GEAR SOLID V 5. TADEÁŠ PEPŘ - I GOT A PLAN 6. MARTIN SYNEK - TRANSCENDING HISTORY

Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact… same fucking thing… over and over again, expecting… shit to change.

Reklama

MARTIN SYNEK - TRANSCENDING HISTORY

Protože jsou mým nejoblíbenějším žánrem bojovky, je i památná věta spojena právě s tímto odvětvím herního průmyslu. „Transcending history and the world, a tale of souls and swords, eternally retold“ je úvodní frází z první pořádné trojrozměrné mlátičky, kterou jsem hrál. Ne, rozhodně nepočítám Battle Arena Toshindeny, ba ani Tekkena, který byl stále 2,5D, jen měl zatraceně dobré rozpohybování postav. Bavím se tu o sérii Soul a předně o prvním Soul Edge (Soul Blade pro PS1), který poprvé dokázal představit funkční, plně 3D boj v aréně se zbraněmi. 

Tato věta poté pronikla do dalších dílů a stal se z ní slogan, na který každý bojovkář velice dobře slyší. Osobně si nyní nedokážu představit, že by se jej série někdy v budoucnu zbavila. Navíc tato věta byla spojena s jedním z nejlepších intro filmečků své doby, ne-li tím úplně nejlepším. Oduševnělé meče jsou středobodem série a již několikrát se ukázalo, že jejich majitel podlehne jejich zlovolné moci. Přesto pro mne jde o větu, která jen prohloubila moji zálibu v tomto žánru videoher. 

Takže pokud uslyšíte v budoucnu tuto větu, vězte, že máte co do činění s jednou z nejlepších bojovkových sérií na trhu. Přesto, že jsem vyslovil v minulosti obavu nad tím, kam se série v budoucnu vydá, opět bych si přál nový díl se starými známými. Nicméně stále mám na paměti, že nejdřív by měl dorazit osmý Tekken nebo Tekken versus Street Fighter. To mi Kacuhiro Harada a Jošinori Ono stále ještě dluží. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama