Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?
i Zdroj: Youtube Agraelus
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?

Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry? | Kapitola 2

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Petr Jan Berka

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Petr Jan Berka

2. 8. 2022 12:20

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - ZAKLÍNAČSKÉ OPOJENÍ 2. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - JAK JINAK 3. DAVID PLECHÁČEK - DEUS EX 4. PETR JAN BERKA - METAL GEAR SOLID V 5. TADEÁŠ PEPŘ - I GOT A PLAN 6. MARTIN SYNEK - TRANSCENDING HISTORY

Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact… same fucking thing… over and over again, expecting… shit to change.

Reklama

LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - JAK JINAK

Já asi nikdy nezklamu, ale co jiného je víc citát než „Mrazivý smutek hladoví“? Warcraft III byl v tomhle naprosto dokonalý. Hru jsem nejprve hrál v originále, kdy jsem naprosto propadl tomuto světu a užil si epický příběh o Třetí válce v Azerothu a další invazi Plamenné Legie. Spolu se svým datadiskem se hra stala okamžitě mojí srdcovkou. Navíc v sobě skrývala i perfektní příběh Arthase Menethila. Mladého paladina, prince Lordaeronu, a jeho vzestup a pád do temnoty. Slyšet tedy tuto hlášku v originále s úchvatným dabingem bylo skutečně mrazivé. O to víc jsem si jí oblíbil, když přišla na řadu česká verze. 

Pokud pominu prvního Zaklínače a jeho „Stará, šedivá a protivná jak činže… Styď se!“, tak Warcraft III měl naprosto perfektní český dabing. Trošku se z něj vytrácela epičnost onoho temného příběhu a atmosféra světa, který čelí naprosté katastrofě. Přesto mnoho hlášek z českého dabingu naprosto excelovalo a hlavně zkulturnělo. Ať jsem přišel do jakéhokoliv zaměstnání, vždy se našel někdo, kdo citoval jednu hlášku za druhou. „Zase práce? Tak já teda du!“, případně „Čarování dokončeno!“. Ale nikdy nechyběla Arthasova hláška „Mrazivý smutek hladoví!“. A proto musí patřit na první místo. Jistě, všichni známe epické proslovy či legendární hlášky, nebo hluboké rozjímaní nad životem sebe samým. Hry jsou v tomto bohaté. Ovšem, kamkoli jsem přišel, vždy se našel někdo, kdo tuhle frázi znal. A to zní dělá naprosto nesmrtelnou hlášku. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama