Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?
i Zdroj: Youtube Agraelus
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry?

Q&Hrej - Utkvěl vám v hlavě nějaký citát nebo rčení ze hry? | Kapitola 5

Martin Synek David Plecháček Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Petr Jan Berka

Martin Synek, David Plecháček, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Petr Jan Berka

2. 8. 2022 12:20

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - ZAKLÍNAČSKÉ OPOJENÍ 2. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - JAK JINAK 3. DAVID PLECHÁČEK - DEUS EX 4. PETR JAN BERKA - METAL GEAR SOLID V 5. TADEÁŠ PEPŘ - I GOT A PLAN 6. MARTIN SYNEK - TRANSCENDING HISTORY

Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact… same fucking thing… over and over again, expecting… shit to change.

Reklama

TADEÁŠ PEPŘ - I GOT A PLAN

Už z principu ze světa her nevzešlo tolik pamětihodných citátů, jako třeba z filmové nebo knižní tvorby. Ne každý titul staví na kvalitním příběhu nebo hláškujícím hrdinovi a ne každý titul má tak co nabídnout z hlediska dialogů. Nějakých těch citátů si ale samozřejmě pamatujeme dost.

Na první dobrou mě samozřejmě napadají ty spíše bizarní nebo úsměvné. Ať už jde o nekonečná ujištění o tom, že má Dutch dokonalý plán, jak spasit partu vyvrhelů a dostat je na Tahiti (I GOT A PLAN), nebo třeba otravná odrhovačka ilustrující marketingovou hodnotu nejelitnějšího vojáka lidstva, komandéra Sheparda (I’m Commander Shepard, and this is my favorite store on the Citadel!). Mysl mi také plní duchaplná prohlášení svěřených simíků, toužících po lásce, opuštění, povýšení… nebo možná jen kusu žvance (Ena gána. Sul sul).

Dále se pokusím vyhnout otřepaným frázím o válkách, které se nemění, nebo o tom, že nic není pravda a všechno je dovoleno a zavzpomínám na několik vtipných průpovídek. Ve své době mě dostala asi jediná skutečně povedená narážka na Pána prstenů v jiné fantasy tvorbě. Konkrétně v druhém Zaklínači (Případně by stačil jeden z dvacecti legendárních Prstenů moci ; Jeden vládne všem, v temnotě je sváže ; Jasně, a pak budu muset bosky vyběhnout až na vrchol sopky). Stejně tak rád vzpomínám na krásně vystihnutou podstatu veřejnosti v GTA V (Some of the government, some of it is pretty corrupt ; Not err, not your bit right? ; Yes, but we’re corrupt in a good way).

Nakonec se ale přece jen jednomu otřepanému citátu nevyhnu. Byl by totiž hřích, abych na tomhle místě nevyzvedl mou srdcovou záležitost. (Master Chief, you mind telling me what you’re doing on that ship? ; Sir, finishing this fight).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama