Q&Hrej - Na jakou hru se letos těšíte nejvíc a na jakou jste zvědaví?
i Zdroj: Vlastní
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Na jakou hru se letos těšíte nejvíc a na jakou jste zvědaví?

Q&Hrej - Na jakou hru se letos těšíte nejvíc a na jakou jste zvědaví? | Kapitola 5

Martin Synek David Plecháček Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Jakub Fišer Radek Raudenský Tomáš Rosa Patrik Jelínek

Martin Synek, David Plecháček, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Jakub Fišer, Radek Raudenský, Tomáš Rosa, Patrik Jelínek

13. 6. 2022 14:30 2

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - VLASTNÍ PRAVIDLA 2. DAVID PLECHÁČEK - POTTERHEAD 3. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - DRAČÍ HOROR 4. PATRIK JELÍNEK - OCELOVÝ GREEDFALL
5. TOMÁŠ ROSA - PLNĚNÍ DĚTSKÝCH SNŮ 6. JAKUB FIŠER - FOTBÁLEK TO JISTÍ 7. RADEK RAUDENSKÝ - CALL OF DUTY SPÁSA 8. MARTIN SYNEK - ŽELVY NINJA

I po spoustě odkladů se před námi rýsuje nabitý konec roku, který nabídne celou várku velkých i menších her. Na které z nich se redakce nejvíce těší?

Reklama

TOMÁŠ ROSA - PLNĚNÍ DĚTSKÝCH SNŮ

Tak pánové, co si budeme, to nejlepší z letošního roku už máme za sebou. Co nás vlastně teď dobrého čeká, když se postupně vše odkládá? Hm, asi jen ten God of War Ragnarok a Gotham Knights. Na ně jsem ale spíš zvědavý než natěšený. Teda kromě sběratelské edice Gotham Knights, ale to je kvůli sošce a všem těm blbůstkám kolem.

Nicméně mám teda na poličce přichystané speciální místo pro nové Pokémony. Vývojáři Scarlet & Violet slibovali ještě rozsáhlejší svět než v Arceus, spolu s tím i víc možností při hledání a lovení Pokémonů. Samozřejmě, tyhle vyhajpované PR řeči jsou vždy před každou hrou a po nedávno ukázaném traileru se můj skepticismus ještě prohloubil. 

Omlouvám se všem čtenářům, co očekávali nadšené jásání, ale mě to v mnoha aspektech připomínalo právě Arceus. Jasně, soudit podle traileru může jen naprostý idiot (což nepopírám, že jsem), ale prostě nějaký názor se už vytvořit dá. Zajímá mě především, jak se rozhodnou dostát svého tvrzení, že jde o „první RPG s otevřeným světem“. Mám takový pocit, že tohle se psalo už u Arceus, a nakonec to byl jen částečně otevřený svět. Ale jestli tady doopravdy bude jedna velká mapa, po které bude možné chodit bez načítacích obrazovek, pak jenom dobře. O tomhle jsem totiž snil jako malej kluk, když jsem každou sobotu v šest ráno vstával na nové díly animáku. Dejte mi volnost pohybu jako v Zeldě, přidejte stovky Pokémonů a budu si pískat. 

Ocenil bych i smysluplnější vedlejší úkoly. V Arceus to bylo samé chytni, přines, získej informace o tomto Pokémonovi, takže vše bylo jak přes kopírák. To prostě přestane bavit. Dát jim ale nějaký vlastní děj by mohlo velmi oživit značku. I když připouštím, že tohle je už spíš vlhký sen. Ostatně, Japonci si na tomto příliš nepotrpí. Obzvlášť ne u tohohle typu hry. Každopádně 12. listopad mám už poznamenaný v kalendáři.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama