Q&Hrej - Kupujete si sběratelské edice her, případně předměty spojené s hrami?
i Zdroj: TheNewYorkTimes
Článek Q&Hrej - Kupujete si sběratelské edice her, případně předměty spojené s hrami?

Q&Hrej - Kupujete si sběratelské edice her, případně předměty spojené s hrami? | Kapitola 3

Patrik JeIínek Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Lukáš Černohorský Jakub Fišer Radek Raudenský Tomáš Rosa

Patrik JeIínek, Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Lukáš Černohorský, Jakub Fišer, Radek Raudenský, Tomáš Rosa

25. 7. 2022 15:15

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - METR NA METR 2. LUKÁŠ ČERNOHORSKÝ - SOCHY Z KAMENE 3. JAKUB FIŠER - KDYŽ TO NEZNÁŠ, TAK TO NENOS! 4. PATRIK JELÍNEK - JÁ TOHO NELITUJI!
5. TOMÁŠ ROSA - SBĚRATELSTVÍ PROPADL NA STARÁ KOLENA 6. TADEÁŠ PEPŘ - HOĎ TO NA HRUĎ 7. RADEK RAUDENSKÝ - HRNÍČKY NA KAFE 8. ZDENĚK PUDIVÍTR - OMYL A NIC VÍC

Herní průmysl je úzce spjat s fyzickými předměty, které skalním fanouškům dále připomínají jejich oblíbené tituly. Ať jsou to celé sběratelské edice, nebo jenom kusé předměty jako sošky, plakáty nebo třeba trika a hrnky. Jsou naši redaktoři tak zapálený, že do těchto věcí investují peníze?

Reklama

JAKUB FIŠER - KDYŽ TO NEZNÁŠ, TAK TO NENOS!

Tematická trička, hrnečky, čepice a další zboží je pro mě osobně trochu záhada. Je mi jasné, že tyto výrobky mají sloužit primárně fanouškům, aby se mohli svobodně přiznat k tomu, že tuto kapelu rádi poslouchají, nebo že s chutí hrají tuto hru. Idea dobrá, provedení horší.

Mám totiž pocit, že posledních několik let můžeme sledovat bizarní trend nošení oblečení s určitými logy. Je libo příklad? Po obchodním centru pobíhají 13leté slečny oděné do triček Guns N’ Roses, aniž by vůbec tušily o tvorbě této rockové kapely. Samostatnou kapitolou jsou pak obligátní hokejové čepice. Majitelé často ani neví, že to není “kšiltovka s medvědem”, ale reklamní předmět hokejového klubu Boston Bruins. A takto by se dalo pokračovat…

Q&Hrej - Kupujete si sběratelské edice her, případně předměty spojené s hrami?
i Zdroj: Geekly Station

Zpět ale k tématu. Já osobně sběratelské edice her nekupuji vůbec. Asi už jsem hodně zpohodlněl, ale hry pořizuji výhradně v obchodech s digitálními kopiemi a moje konzole už dokonce ani nemá diskovou mechaniku. A pokud jde o tematické předměty, vlastním sice pár “herních triček”, skoro vůbec je ale nenosím.

Jedna popkulturní výjimka se však najde – rád oblékám červeno-bílou kšiltovka kopírující tu, kterou nosil Ash Ketchum v první generaci Pokémon. Kdyby někdo chtěl podobnou, koupil jsem ji asi za stovku na Aliexpressu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama