Q&Hrej - Jaká hra měla nejlepší úvod?
i Zdroj: Rockstar
Q&Hrej Článek Q&Hrej - Jaká hra měla nejlepší úvod?

Q&Hrej - Jaká hra měla nejlepší úvod? | Kapitola 4

Tadeáš Pepř Aleš Tihlařík Zdeněk Pudivítr Radek Raudenský Tomáš Rosa Petr Jan Berka

Tadeáš Pepř, Aleš Tihlařík, Zdeněk Pudivítr, Radek Raudenský, Tomáš Rosa, Petr Jan Berka

4. 7. 2022 18:00 6

Seznam kapitol

1. ALEŠ TIHLAŘÍK - GIVE ME LIBERTY 2. TADEÁŠ PEPŘ - THE MAN WHO SOLD THE WORLD 3. PETR JAN BERKA - STÍN MORDORU 4. TOMÁŠ ROSA - ŠPLH PO VLAKU, ZOMBÍCI A RAP 5. ZDENĚK PUDIVÍTR - DRZÉ THE LAST OF US 6. RADEK RAUDENSKÝ - 4STORY ALL THE WAY

Když se ponoříte do nějaké hry, její začátek je stěžejní. Podle něj se často rozhodujeme, zdali u hry zůstaneme či nikoliv. Někdy je ale intro, opening nebo jakkoliv tomu řeknete, tak nabitý, že na něj vzpomínáte i několik let po dohrání. Mají naši redaktoři takovou hru?

Reklama

TOMÁŠ ROSA - ŠPLH PO VLAKU, ZOMBÍCI A RAP

Nejtěžší otázka v životě, jakou jsem dostal. Ne, vlastně druhá nejtěžší (ta první je, jestli si dám na večeři burger nebo pizzu). Popravdě mám docela problém si vybavit nějaké intro, co by mě vystřelilo z pantoflí. Ale samozřejmě najdou se kousky, které se mi líbily.

Na první dobrou mi na mysl přichází Uncharted 2. Probuzení se ve vlaku visícím z útesu a následná snaha vyšplhat se nahoru, mě docela dobře usadila do křesla a přišpendlila k monitoru. Jakože mít nervíky z neúspěchu v prvních pěti minutách, to jsem zažil u málokteré hry. 

The Walking Dead, ta adventura od Telltale, má taky fajn začátek. Nevíte proč Lee sedí spoutaný na zadním sedadle policejního vozu, jen z výrazu jeho obličeje můžete vyčíst, že na tom není úplně psychicky nejlíp, a šerif už na vás při přátelském klábosení chrlí otázky, na které ani nevíte, co správně odpovědět. Pak přichází rána, sjezd mimo dálnici a živí mrtví. Správné navození atmosféry, kdy protagonista nechápe, co se sakra děje, zatímco vy před obrazovkou jako správní mazáci mu chcete říct: „Kámo, svět je v háji, z lidí jsou zombie.“ 

A jak se říká, do třetice všeho dobrého nebo zlého. Rustler. Nezávislé akční RPG od polského studia „už nevím jak se jmenuje a nechce se mi to googlit“ mělo velmi chytlavý a zábavný vstup. Fanoušky GTA to prostě pobavilo, jelikož jde o takovou ve středověku odehrávající se parodii na slavnou sérii od Rockstaru. Samotná hra pak bohužel zklamala, ale úvod, připomínající záběry někde z Comptonu nebo Bronxu při zvuku středověkého rapu, se mi rozhodně zapsal do paměti.

Ale vesměs z úvodu ve hrách nejsem moc odvařený, protože co si budeme, většinou je to vždy tutoriál.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama