Preview God of War Ragnarök Článek Preview God of War Ragnarök - všechno, co víme o další výpravě za severskými bohy

Preview God of War Ragnarök - všechno, co víme o další výpravě za severskými bohy | Kapitola 2

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

2. 5. 2022 14:00

Seznam kapitol

1. Příběh a hratelnost 2. Datum vydání, platformy a drby

O čem bude nový God of War Ragnarök? Budeme zase sekat hlavy valkýrám? Dáme si korbel lahodné medoviny s dospívajícím synkem? A kdy to všechno přijde? Půjde to i na PC? Samé otázky, které netrpělivým hráčům vrtají hlavami, zatímco čekají na akční film… vlastně hack and slash titul od vývojářů ze Sony Santa Monica Studios. Odpovědi na tyhle i další otázky naleznete na následujících řádcích.

Reklama

Datum vydání: Fakt už to bude letos?

Covid. Tenhle moribundus je údajnou příčinou, proč již nyní nesekáme hlavy valkýrám. Společnost Sony Santa Monica Studios vysvětlila na svém twitterovém účtu, že se vývoj kvůli nebezpečné nemoci prodloužil, jelikož „je nutné se soustředit na poskytnutí špičkové hry a zároveň dbát na bezpečnost a pohodu týmu, tvůrčích partnerů a rodin“. Proto se datum vydání na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 posunulo na rok 2022.

K odkladu se vyjádřil i Christopher Judge, který namluvil Krata. V září loňského roku se na Twitteru přiznal, že je přinejmenším částečně zodpovědný za posunutí vydání hry. „Milovaným fanouškům vzkazuji, že Ragnarök byl odložen kvůli mně. V srpnu 2019 jsem nemohl chodit,“ napsal Judge. Herec, známý též ztvárněním postavy Teal’ca v seriálu Hvězdná brána, musel podstoupit operaci zad, kolene a výměnu obou kyčlí. „Čekalo se, až budu rehabilitován,“ dodal. Judge také uvedl, že ho společnost Santa Monica Studios během rekonvalescence a odkladu hry plně podporovala.

Christopher Judge tvrdí, že byl druhý God of War odložen kvůli jeho zdraví
i Zdroj: Hrej.cz

Christopher Judge tvrdí, že byl druhý God of War odložen kvůli jeho zdraví

Oznámení odkladu pokračování rebootované série God of War s podtitulem Ragnarok překvapilo málokoho. V době, kdy vlivem…

30. 9. 2021 13:33

Fanoušci se letos začali obávat, zda by přece jen nemohlo dojít k dalšímu odkladu, jelikož společnost dlouho nic nového ze hry neukázala. Vlnu pochybností ale rozčeřil komunitní manažer Santa Monica Studios svým twitterovým příspěvek, kde všechny ujistil, že Ragnarök vyjde letos. Jeho slova podpořil i herní novinář Jason Schreier.

V databázi PlayStation Network bylo objeveno datum vydání na 30. září 2022. Jenže samotný účet PlayStation Game Size, který datum objevil a zveřejnil na Twitteru, upozornil, že by se spíš mohlo jednat o zástupné datum, nikoliv o den vydání.

Dostupné platformy: Dočkají se i PC hráči?

Ragnarök míří primárně na konzoli PlayStation 5, ale zahrají si jej i majitelé starší generace, čili PlayStationu 4. Tahle zpráva se v tichosti objevila prostřednictvím otázek a odpovědí s Hermenem Hulstem, šéfem PlayStation Studios, na PlayStation blogu. Jaké rozdíly budou v edicích se zatím neupřesnilo. Logicky ale vyplývá, že by verze pro PS5 měla mít haptickou odezvu a samozřejmě nabídne hraní ve vyšším rozlišení s více snímky za sekundu. Počítat lze i s rychlejším načítáním.

Na webových stránkách God of War Ragnarök se také uvádí, že digitální nebo diskovou verzi pro PS4 bude možné za příplatek rozšířit o digitální verzi pro PS5.

SIE Santa Monica potvrzuje, že God of War Ragnarök vyjde během letošního roku
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment

SIE Santa Monica potvrzuje, že God of War Ragnarök vyjde během letošního roku

Začátek roku byl poměrně úrodný, dostala se k nám celá řada zajímavých titulů, na které mnozí netrpělivě čekali. Následující…

28. 3. 2022 09:32

A co PCčkáři, budou si mít kde hrát? Ragnarök pro stolní počítače zatím nebyl oficiálně potvrzen. Nicméně Hulst v rozhovoru na PlayStation Blogu zmínil, že společnost pokračuje v dalších investicích do oblasti PC. To dává hráčům velkou naději, že by se mohlo pokračování God of War dříve nebo později objevit i na této platformě, podobně jako první severský díl. Snad i dříve než za tři roky.

Na druhou stranu, malinko pesimisticky zněl duchovní otec série Cory Barlog, který se v rozhovoru pro Game Informer nechtěl zavázat k tomu, že by Ragnarök dostal na PC dříve než za čtyři roky.

Výměna ředitelských křesel

Cory Barlog režíroval God of War z roku 2018, ale k pokračování se nevrátil. Místo něj nastoupil Eric Williams, též veterán série. „V Santa Monice bylo vždy tradicí měnit režiséry napříč hrami. Měli jsme s tím opravdu úspěch. Cory je jediným opakovaným režisérem, a to právem: je zatraceně dobrý v tom, co dělá,“ pěl chválu na svého kolegu Williams.

God of War Ragnarök se obejde bez Coryho Barloga. Autor předchozího dílu má plné ruce s dalším projektem
i Zdroj: Hrej.cz

God of War Ragnarök se obejde bez Coryho Barloga. Autor předchozího dílu má plné ruce s dalším projektem

Odzbrojující prezentace God of War, která nabídla pohled na technické možnosti PlayStationu 5, nebyla utvořena pod dohledem…

10. 9. 2021 16:05

Barlog k tomu dodal: „Důležité pro nás je, abychom pokaždé získali nový pohled na věc, ale také čerstvé nohy, protože po dokončení (hry) jste opravdu vyčerpaní.“

Drby: Už je hratelný

Údajně se už v současnosti Ragnarök nachází v hratelné, dokončené podobě. Ruben Morales, jeden z vývojářů, zveřejnil letos v dubnu na Twitteru záběr své dcery, jak hraje God of War z roku 2018, ale v příspěvku napsal: „Miluje novou hru, jenže ten záběr nemůžu ukázat.“

Jeho tweet v kombinaci s nedávným tweetem producentky cutscén Estelle Tiganiové, že pro hru pracuje na něčem „super vzrušujícím“, rozvířil zvěsti o možném uspořádání streamu State of Play v blízké budoucnosti. Během něj bychom se snad konečně dočkali odhalení oficiálního data vydání.

Jenže pořád to jsou jen drby, a tak musíme nadále čekat, co si pro nás vývojáři doopravdy připraví. A jak říká samotný Barlog, hra vyjde, až bude hotová.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama