Preview God of War Ragnarök Článek Preview God of War Ragnarök - všechno, co víme o další výpravě za severskými bohy

Preview God of War Ragnarök - všechno, co víme o další výpravě za severskými bohy

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

2. 5. 2022 14:00

Seznam kapitol

1. Příběh a hratelnost 2. Datum vydání, platformy a drby

O čem bude nový God of War Ragnarök? Budeme zase sekat hlavy valkýrám? Dáme si korbel lahodné medoviny s dospívajícím synkem? A kdy to všechno přijde? Půjde to i na PC? Samé otázky, které netrpělivým hráčům vrtají hlavami, zatímco čekají na akční film… vlastně hack and slash titul od vývojářů ze Sony Santa Monica Studios. Odpovědi na tyhle i další otázky naleznete na následujících řádcích.

Reklama

Severský reboot série God of War z roku 2018 zaznamenal fenomenální úspěch, a tak fanoušci volali po dalším díle plném násilí, krve, Christophera Judge a komplikovaného vztahu mezi otcem a synem. Rok po vydání se začaly objevovat zvěsti o tom, že Kratovo a Atreovo pokračování skutečně je ve výhni vývojářů ze Santa Monica Studios. To se v roce 2020 potvrdilo při finálním představení konzole PlayStation 5, když se na monitorech diváků objevil teaser, který ukázal pouze název God of War Ragnarök. Původně se mluvilo o vydání v roce 2021, jenže došlo k (očekávanému) odkladu na letošek. A proto je nejvyšší čas si shrnout, co všechno víme o jedné z nejočekávanějších her posledních dvou let.

Příběh: Křehké vztahy otce a syna

Ragnarök se bude odehrávat několik let po událostech hry God of War z roku 2018. To se potvrdilo v traileru. Sony v příspěvku na svém blogu uvádí, že „do Midgardu dorazily mrazivé větry Fimbulwinter, a tím je přežití Krata, Atrea a Mimira v severské divočině ještě náročnější než dříve“.

Vztahy mezi otcem (Kratem) a synem (Atreem) byly v minulém díle vybudovány na obrovské důvěře a porozumění, jenže postupem času se komplikují. Zejména po odhalení Atreova dědictví a skrytého proroctví, které viděl pouze Kratos.

Atreus je velmi zvědavý chlapec. Jako většina mladých lidí chce ze všeho nejvíc pochopit, kým je. V tomto případě také kým by mohl být. Tajemství Lokiho role v nadcházejícím konfliktu je něco, co Atreus nemůže pustit z hlavy. Chce udržet svou rodinu v bezpečí, ale zároveň nechce jen stát stranou a nic nedělat, zatímco konflikt pohlcuje Devět říší, uvedlo Sony.

Mezitím se Kratos podle vývojářů pokusí ušetřit Atrea krvavých lekcí, které si odnesl ze svého konfliktu s bohy. „Chce především udržet svého syna v bezpečí a jejich konfrontace s Baldurem ho utvrdila v přesvědčení, že z dalších pletek s Aesirem vzejde jen tragédie,“ stojí v popisu hry. Kratos a Atreus se budou muset rozhodnout, kterou cestou se vydají. Jejich rozhodnutí totiž určí osud lidí v Devíti říších. A co je nejdůležitější… blíží se Ragnarök.

Cory Barlog vysvětluje, proč bude mít druhá éra God of War jen dva díly
i Zdroj: Hrej.cz

Cory Barlog vysvětluje, proč bude mít druhá éra God of War jen dva díly

Po odhalení a nedávném představení prvních gameplay záběrů z připravovaného pokračování reimaginované série God of War…

17. 9. 2021 10:17

Podle kreativního ředitele Sony Santa Monica Studios, Coryho Balroga, se bude jednat o poslední Kratovu výpravu do světa severské mytologie. Společnost se dle jeho slov rozhodla omezit jen na dvě hry, aby příběh nebyl příliš těžkopádný, neoslabil vyprávění, a aby hráči nečekali tak dlouho na vyvrcholení zápletky.

Souboje: Meče, štíty, runy a rozsekané rodiny

Bojové mechaniky v God of War byly jedněmi z výrazných plusů a od kritiků i hráčů se jim dostalo samé chvály. Ragnarök by v tomto duchu měl pokračovat.

Vývojáři tvrdí, že se snažili využít poznatky z prvního dílu a souboje ještě vylepšili, aby působily svěže, ale zároveň byly hráčům důvěrně známé. „V Ragnarök bylo jedním z našich hlavních cílů posunout hráčův výběr v boji. Ať už se jedná o tvrdá úderná komba, ovládání prvků nebo chytré obranné taktiky,“ uvedla společnost Sony. Atreus dostane nová runová vyvolání. Kratos získá zpět své legendární zbraně a také bude moci různými způsoby využívat štíty. Ve hře se totiž objeví vícero typů štítů s rozdílnými obrannými možnostmi a schopnostmi. Tvůrci chtějí, aby si hráči sami zvolili, jakým stylem budou bojovat.

Nepřátelé budou drsnější a rozmanitější. Hráči narazí na řadu nových bytostí z celé severské mytologie. Mezi dosud odhalené nové nepřátele patří Stalker a Dreki. „S rozšířenou nabídkou protivníků se snažíme, aby každé střetnutí bylo nezapomenutelné, od těch nejmenších rvaček až po bossy,“ napsali tvůrci.

God of War Ragnarök nabídne české titulky
i Zdroj: Hrej.cz

God of War Ragnarök nabídne české titulky

Studio Santa Monica ve spojení s českým zastoupením Sony opět potvrzuje podporu tuzemských hráčů. I nejnovější díl God of…

8. 10. 2021 07:55

Proti Kratovi se v roli největších záporáků postaví Freya a Thor. Bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války a čarodějnictví byla kdysi Kratovou přítelkyní, jenže poté, co řecký hrdina zakroutil jejímu synáčkovi Baldurovi krkem, se mu chce pomstít. „Chtěli jsme hráčům připomenout, že Freya není jen děsivě mocná čarodějka vanirské magie, ale také je hrozivou bojovnicí. Všechny své zbraně obrátí proti vrahovi svého syna,“ řekli vývojáři.

Kvůli „přerušeným“ rodinným vztahům je na Krata naštvaný i Thor. Jeho synové a nevlastní bratr jsou mrtví. Proto se Thorova legendární krvežíznivost a hněv zaměří na dvojici protagonistů. Čelit někomu, kdo v Devíti říších vyhladil všechny obry a Mimir ho nazývá „největším řeznickým bastardem“, bude rozhodně zajímavé.

Svět: Průvodce po Devíti říších

V prvním díle jsme mohli navštívit šest z devíti říší. Tentokrát se už podíváme všude. Nově přibudou Vanaheim, Svartalfheim a Asgard. Předchozích šest lokací se rozroste o nové oblasti. Měli bychom se vypravit do zelených, nadpozemských džunglí i složitých podzemních důlních sítí. Promo materiály slibují rozmanitější, krásnější a tajemnější místa než v kterémkoliv jiném titulu God of War.

Dabing: BOOOOOY!

Christopher Judge a Sunny Suljic jsou samozřejmostí v rolích Krata a Atrea. Ale objeví se i další hvězdy známé z televize pro boomery, z Netflixu pro zoomery. Například Ryan Hurst, který ztvárnil Opieho v seriálu Sons of Anarchy, namluvil Thora.

Podívejte se na význačné postavy nového God of War
i Zdroj: Hrej.cz

Podívejte se na význačné postavy nového God of War

Přestože God of War Ragnarök stačil uhranout publikum PlayStationu již závěrečnou ukázkou čtvrteční konference, vývojáři ze…

11. 9. 2021 09:50
9

Laya DeLeon Hayesová poskytla hlas Angrbodě, Ben Prendergast se objeví jak Týr, a Richard Schiff se stane Ódinem.

Hudba: Starý známý

Bear McCreary opět složil hudební podkres. A tím „opět” máme na mysli, že je skladatelem podepsaným pod prvním dílem. Upoutávka na novou hudbu byla slyšet v traileru během PlayStation Showcase.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama