Novinky z nezávislé scény - říjen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - říjen 2021

Novinky z nezávislé scény - říjen 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2021 19:55

Seznam kapitol

1. INSPIROVÁNO MACHINÁRIEM 2. PEKELNÝ MIX ŽÁNRŮ 3. ZMĚNA PERSPEKTIVY

Growbot inspirovaný Machináriem, karetní psychologický horor přetákající do únikovky, simulátor života rybáře a nebo slibný golf. To vše a ještě více se dostalo do našeho tradičního výběru.

Reklama

Říjnové nabídce z indie scény jasně kraluje novinka od Amanity - Happy Game. Jaromír Plachý přichystal opravdu nevídaný psychedelický nášup, který se skvěle trefil do halloweenské nálady. Pokud vás nástupce Chuchla zajímá více, můžete se začíst třeba do naší recenze.

Recenze Happy Game, šíleného hororu, kterému něco chybí
i Zdroj: Hrej.cz

Recenze Happy Game, šíleného hororu, kterému něco chybí

27. 10. 2021 09:00

Portfolio českého studia Amanita Design se zase rozšířilo. Jaromír Plachý odšpuntoval své podvědomí a pustil na svět silně…

Minulý měsíc ale dozrálo mnohem více her od nezávislých tvůrců, i tentokrát jsme vybrali ty nejzajímavější. Pojďme se na ně tedy podívat.

Growbot

Na hry od Amanity plynule navážeme s Growbotem. Ten totiž na první pohled může budit dojem, že také pochází z produkce brněnského týmu. Vývojáři ze studia Wabisabi Play ostatně v popisu hry přímo zmiňují Machinarium, které zjevně posloužilo jako silný zdroj inspirace.

Growbot jménem Nara žije na prazvláštní vesmírné stanici, kde se biologické zákonitosti propojují s moderní technologií. Asi není potřeba zbytečně zacházet do detailů, stačí mít na paměti, že se fyzikální zákony lehce odklánějí od standardních pravidel. Poklidný život zdejších tvorů jednoho dne naruší agresivní krystaly, následkem jejich působení dochází k poruchám. A ty musí Nara opravit dřív, než bude pozdě.

Podobně jako hry od Amanity, i Growbot sází na unikátní vizuální styl a hudbu. Hru navíc rozběhnou i starší sestavy, je dokonce dostupná také na zařízeních se systémem iOS.


Jett: The Far Shore

V říjnu vyšla také adventura Jett: The Far Shore od kanadského studia Superbrothers. I v tomto případě se podíváte do neznámých končin našeho vesmíru. Hlavní postavou je průzkumnice Mei, před níž stojí velmi náročný úkol - najít místo, kde by se dalo pohodlně žít. 

Planeta si ovšem žije vlastním životem. Okolní fauna a flóra navíc umí s narušiteli velmi rychle zatočit. Nabízí se samozřejmě možnost nabít ostré střelivo a vzdorující opovážlivce nechat odspodu přivonět ke kytkám, autoři se ale rozhodli, že se hráči budou muset obejít bez agresivní strategie. Tím pádem se musíte snažit co nejméně narušovat zdejší život a využívat přírodní úkazy na planetě ve svůj vlastní prospěch, třeba při hledání vhodného úkrytu.

Jett: The Far Shore si nejlépe užijete na konzoli PlayStation 5, vývojáři totiž zapracovali na využití ovladače DualSense. Hra však zamířila i na PlayStation 4 a na PC.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama