Novinky z nezávislé scény - říjen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - říjen 2021

Novinky z nezávislé scény - říjen 2021 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2021 19:55

Seznam kapitol

1. INSPIROVÁNO MACHINÁRIEM 2. PEKELNÝ MIX ŽÁNRŮ 3. ZMĚNA PERSPEKTIVY

Growbot inspirovaný Machináriem, karetní psychologický horor přetákající do únikovky, simulátor života rybáře a nebo slibný golf. To vše a ještě více se dostalo do našeho tradičního výběru.

Reklama

Inscryption

Některé hry se popisují opravdu těžko, často jde o počiny odvážnějších vývojářů, kteří se nebojí míchat zdánlivě neslučitelné žánry, což se může vyplatit. Vyšlo to třeba v případě Inscryption, kde se mísí prvky budování karetního balíčku, s rogue-like psychologickým hororem, jenž přetéká do únikovky. Něco takového si člověk sotva představí, ještě že máme ty trailery.

Za hrou stojí Daniel Mullins, autor Pony Island a The Hex si už v herní branži stihl udělat jméno. Karetní novinka byla ještě před vydáním považována za jednu z nejočekávanějších indie her letošního roku, o kvalitách svědčí také extrémně kladné hodnocení na Steamu. 

Tady zkrátka asi ani nemůžete udělat chybu. Inscryption si každopádně můžete nejprve vyzkoušet v demoverzi. 


The Riftbreaker

Ani studio Exor dvakrát neváhá, když má možnost nakombinovat různé žánry, v případě Riftbreakera to však rozhodně není tak divoké, jako u předchozí hry. Řádění v mechanickém obleku se prezentuje jako mix survivalu a real-time strategie.

Oblek ochraňuje Ashley S. Nowak, ta se na cizí planetě musí věnovat průzkumu okolí, aby se dostala k materiálům potřebným k výstavbě základny a následně také k posílení jejího opevnění. Kolem se totiž velmi rychle začnou houfovat vyhládlé bestie. Jediné štěstí, že je Ashley vybavena slušným palebným arzenálem.

Do mechanického obleku se můžete nasoukat na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a také na PC. Na Steamu si navíc můžete vyzkoušet demoverzi.


A Little Golf Journey

Zabíjení emzáků proložíme mírumilovnější aktivitou. Co si třeba zahrát golf? Sport boháčů (a Davida Plecháčka) se v poslední době až podezřele často propisuje do videoher, příkladem může být Mario Golf: Super Rush nebo třeba Golf Club Wasteland. Nabídku v říjnu rozšířila novinka A Little Golf Journey.

Hra přináší přes sto jamek v deseti exotických destinacích. Vývojáři navíc úplně škrtli golfové hole, vystačíte si pouze s míčkem. Spíše než o perfektní sportovní výkon jde o dobrý pocit z hraní, ten by měl podpořit zenový soundtrack. Hlavním úkolem je samozřejmě dostat míček do jamky, také byste si ale měli všímat okolního prostředí, kde se mohou ukrývat různá tajemství.

A Little Golf Journey je k dispozici na Steamu a také na konzoli Nintendo Switch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama