Novinky z nezávislé scény - říjen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - říjen 2021

Novinky z nezávislé scény - říjen 2021 | Kapitola 3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2021 19:55

Seznam kapitol

1. INSPIROVÁNO MACHINÁRIEM 2. PEKELNÝ MIX ŽÁNRŮ 3. ZMĚNA PERSPEKTIVY

Growbot inspirovaný Machináriem, karetní psychologický horor přetákající do únikovky, simulátor života rybáře a nebo slibný golf. To vše a ještě více se dostalo do našeho tradičního výběru.

Reklama

Tandem: A Tale of Shadows

Známý kouzelník Thomas Kane zmizel. Šlo snad o dobře promyšlené číslo, nebo se dostal do potíží? Záhadu hodlá rozlousknout malá Emma a její plyšový medvěd Fenton

Autoři Tandem: A Tale of Shadows se chlubí tím, že se jim podařilo redefinovat žánr puzzle plošinovek, do kterého vnáší nové nápady. A nutno uznat, že hra na první pohled opravdu vypadá velice slibně. Hlavní mechanismus spočívá v přepínání mezi Emmou a jejím plyšákem, čímž se zároveň změní perspektiva.

Zatímco s Emmou hra působí jako top-down akce, Fenton vše změní v klasickou 2D plošinovku. K přepínání dochází plynule, když je zrovna potřeba, dynamické duo totiž musí spolupracovat v řešení připravených hádanek, aby se dostalo dál.

Podaří se zachránit kouzelníka a se zdravou kůží uprchnout z podivného panství? To už je na vás. Ambiciózní počin zamířil na PC i na konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. 


Moonglow Bay

Pokud vám vrtá hlavou, jaké to je vydělávat si na živobytí rybolovem, můžete si odpovědět ve hře Moonglow Bay. Ta se odehrává na kanadském pobřeží v osmdesátých letech minulého století. Hranatá stylizace připomínající Minecraft je maličko matoucí, příběhové pozadí totiž hraje spíše na vážnou notu.

Hlavní postavou je vdova, která se s pomocí své dcery snaží zachránit rodinný podnik. Byznys ale bohužel nekvete tak, jak by si představovala, bankrot se pomalu blíží. Ač to na první pohled nevypadá, příběhová kampaň je jedním z hlavních pilířů celé hry.

K tomu je však naplněna celou řadou aktivit, které jsou běžnou součástí života rybáře. Krom samotného chytání ryb dojde i na jejich přípravu podle dostupných receptů, také je potřeba dohlédnout na chod rodinného obchůdku. 

A to vše můžete zažívat v kooperaci s kamarádem. Moonglow Bay je k dispozici na PC a na konzolích Xbox One a Xbox Series.


They Always Run

Abychom nekončili na vážné notě, dáme si závěrem pěkně rozpohybovanou vesmírnou kovbojku They Always Run. Zde si zahrajete za Aidena, protřelého lovce odměn, který jde po krku těm největším hrdlořezům celé galaxie. 

Hra vyniká krásně malovanou grafikou, kterou skvěle doplňují špičkové animace. Ale ani ten souboják patrně nebude špatný, hlavní postava má ostatně tři ruce. No řekněte sami, kdy naposledy jste za někoho takového hráli? They Always Run najdete na Steamu, kde je připravena i demoverze.


A to je z říjnové nabídky vše. Zajímavých nezávislých her se však urodilo daleko více, za zmínku stojí také retro střílečka Into the Pit, fajnšmekrům by se dal doporučit Hidetaka Suehiro a jeho lehce bizarní novinka The Good Life. Pokud máte vlastní tip, neváhejte se o něj podělit v komentářích. Tak zase za měsíc!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama