Novinky z nezávislé scény - srpen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - srpen 2021

Novinky z nezávislé scény - srpen 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2021 15:05

Seznam kapitol

1. OPAKOVÁNÍ PŘED NÁVRATEM DO ŠKOLY 2. ZASE TA VYBÍJENÁ 3. ÚVOD DO HACKINGU

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Nezávislé scéně jsme se během herně suchého srpna věnovali víc než obvykle. Aleš si napsal recenzi na Beasts of Maravilla Island, které překřtil na Pokémon Snap z Lidlu, Zdeněk se zase nedávno zamotal do časové smyčky v podobě Twelve Minutes. Pozornost si ale zaslouží i další.

Co nás tentokrát čeká? Vrátí se třeba virtuální vybíjená, kdo by to byl řekl, že se tento sport za jediný rok dočká hned dvou herních adaptací. Nechybí ani akční jízda zaměřená na hacking, zenová projížďka na skejtu a jedna roztomilá plošinovka. A protože začíná škola, připomeneme si Paříž v dobách Velké francouzské revoluce. Můžeme začít.

Toodee and Topdee

Některé hry lákají na next-gen grafiku, jiné na poutavý příběh, další zase na vypiplaný game design. Snad budete souhlasit s tím, že do poslední kategorie patří třeba Celeste nebo Into the Breach. Dalším kandidátem je Toodee and Topdee.

Zvláštní kosmická síla způsobila prolnutí 2D skákačky s top-down hádankami, hráči tedy mezi těmito dimenzemi musí plynule přepínat, aby mohli projít skrze připravené úrovně. Úkoly řeší dvě postavičky, které si vzájemně pomáhají. Autoři slibují, že při řešení hádanek budou roztékat mozky, k tomu navíc připravili další výzvy, třeba náročné souboje s šílenými bosy. Kooperativní režim pro dva hráče pak přidává ještě jednu další dimenzi zábavy. Hru navíc pravděpodobně spustíte i na mikrovlnce.

Toodee and Topdee se těžko popisuje, přiložený trailer je však sám o sobě dostatečně výmluvný. Za novinkou stojí dva bratři, kteří společně zformovali studio dietzribi. Doposud sbírali zkušenosti na různých game jamech, Toodee and Topdee jsou jejich prvním velkým projektem. Hra je nyní k dispozici zatím pouze na Steamu, ale kdo ví, třeba časem dojde i na další platformy, slušel by jí především port na Switch.


Ambition: A Minuet in Power

Není to tak dávno, co jsme se v hPodu bavili o hře We. The Revolution zasazené do období Velké francouzské revoluce. Pokud jste si k ní našli cestu a rádi byste navázali něčím podobným (a zároveň něčím… úplně jiným?), mohla by se vám líbit novinka Ambition: A Minuet in Power. Ne, nejde o překlep.

Hra se prezentuje jako vizuální novela, v níž vy sami měníte kurz historie. Míchá v sobě prvky strategie, adventury a také dating simulátoru, na své si tedy přijde opravdu každý. Chopíte se role mladého aristokrata, což je vaše vstupenka na dvůr krále Ludvíka XVI., kde se bude se snažit zapadnout mezi sobě rovné. Jak? To už je na vás. Co třeba vyrazit na večírek a dát si dobový drink?

Navazování vztahů s konkrétními lidmi se projeví v náklonnosti zdejších frakcí, krom královské koruny je potřeba vzít v potaz také církev, armádu a další. Pokud se vám bude dařit, možná se s trochou štěstí vyhnete gilotině. Revoluce je totiž nevyhnutelná. Ambition: A Minuet in Power je nyní k mání na Steamu, zde si také můžete vyzkoušet hratelnou demoverzi. Ještě letos by se měla objevit také na Switchi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama