Novinky z nezávislé scény - září 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - září 2021

Novinky z nezávislé scény - září 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 10. 2021 19:00

Seznam kapitol

1. KUPUJEME VLASTNÍ BENZÍNKU 2. ŽABOMYŠÍ VÁLKY 3. ZACHRAŇTE ZAJÍCE RAYTONA

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

Válení u moře a toulání lesy je u konce, nastal čas začít zase pořádně makat. Pomalu se začínají roztáčet i kola herního průmyslu, který se snad s podzimem vrátí do normálu, alespoň tedy v rámci možností. Chybět však samozřejmě nesmí již tradiční nabídka z indie scény, kde bylo i během září z čeho vybírat. Pojďme se tedy podívat, co se urodilo.

Gas Station Simulator

V týdnu jste si mohli přečíst článek od Aleše, který zhodnotil Car Trader Simulator, v němž se z vás lusknutím prstu může stát protřelý překupník automobilů. Když jsem zjistil, že v září vyšel Gas Station Simulator, jednoduše jsem neodolal a musel jsem ho zařadit hned na úvod dalšího výběru.

Ovšem pozor - novinka si na Steamu drží parádní hodnocení, zdá se, že se studio Drago Entertainment ve svém oboru opravdu vyzná. Ještě aby kne. Žánr již obohatilo o simulátor detektiva, kontrolora na letišti, fotografa celebrit nebo majitele bistra. Zkrátka profíci.

Po investici do čerpací stanice to však nebudete mít jednoduché. Jde totiž v podstatě o ruinu, kterou si nejprve budete muset opravit, aby se zde kolem projíždějící řidiči nebáli zastavit. Časem pak můžete nabídku služeb rozšířit, první peníze by zřejmě měly jít na toalety. Kdo ví, třeba časem dojde i na autodílnu nebo myčku. To už se ale neobejdete bez dalších zaměstnanců. Gas Station Simulator si můžete zkusit v demoverzi, hra je k dispozici na Steamu a na konzolích PlayStation 4 a Xbox One.


Sable

Svou prvotinu konečně představilo studio Ember Lab, pokud jste si přečetli naši recenzi, zjistili jste, že si autoři snad ani nemohli přát lepší vstup na herní scénu. Úspěšných debutantů nicméně bylo více. Ani první hra od studia Shedworks není bůhvíjak velká, i ona však u kritiků dokázala zabodovat.

Sable je mladá dívka stojící před zkouškou dospělosti. Je načase nastartovat kluzák a vydat se na průzkum rozpálené pouště. Hra nemá pevně daný příběh, autoři vsadili spíše na objevování zajímavých míst v otevřeném světě a řešení připravených hádanek. Interpretace dění je už na hráčích.

Na první pohled je jasné, v čem hra vyniká. Jde o netradiční grafické ztvárnění, které navíc koketuje se stop motion animací. Své kouzlo má i samotné plachtění po písečných dunách při poslechu hudby od Japanese Breakfast. Sable je k dispozici na PC a na konzolích Xbox, hned po vydání navíc zamířila do knihovny Xbox Game Pass.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama