The Walking Dead: Episode 5 - No Time Left Recenze The Walking Dead: Episode 5 - No Time Left

The Walking Dead: Episode 5 - No Time Left

Lukáš Kunce

Lukáš Kunce

22. 11. 2012 23:00 2
Reklama

Recenze první, druhé, třetí i čtvrté epizody jsme pokaždé zakončili nadprůměrně vysokým hodnocením a právě čtvrtá si od nás vysloužila hodnocení blížící se dokonalosti, tedy nádhernou devítku. Ne snad, že by na těch samotných číslech nějak extra záleželo, přesto jsme i s časovým odstupem ještě donedávna považovali předposlední epizodu za to vůbec nejlepší. Od velkého finále jsme pochopitelně nečekali nic menšího než perfektní zakončení jednoho z nejpříjemnějších zjevení letošního roku. Překvapení se nekoná – No Time Left nás totiž vážně dostalo.

Jen nám promiňte drobné.. eh, větší spoilery – zásadním momentům páté epizody se sice vyhýbáme, pokud jste ale dosud nehráli žádnou z předchozích kapitol, buďte mimořádně opatrní.

Blbej kousanec!

Jakoby ta zatracená nemrtvá sebranka nestačila! Do hry se přece musel přimíchat i jeden podivín, maličkou Clementine "někdo" unesl a z docela objemné partičky přežívších už zbylo jen pár "šťastlivců". To je ale pořád málo – jakousi prazvláštní náhodou zrovna hlavní protagonista Lee schytal pořádný kousanec od jedné z těch páchnoucích hor hnijícího masa, což znamená jediné – průšvih jako hrom. Co teď? Říct to kolegům, nechat si nemilé tajemství pro sebe? A co vůbec s tou pokousanou rukou? Rozhodnutí je znovu na vás a jako vždy se od něj odvíjí chování dalších postav, které se na vás klidně mohou úplně vykašlat.

Pátá kapitola je docela překvapivě tou nejkratší z celé série a její dohrání zabere jen něco málo přes hodinu a půl. To ale přispívá k rychlejší gradaci děje a citově náročné chvilky se střídají tak rychle, že srdeční tep se vám na normální hodnotu dostane až pár minut po závěrečných titulcích. A to je dobře – přesně to jsme od velkolepého finále čekali. Emoce, emoce, emoce, překvapení, emoce a zase emoce. Herně je finále sice dosti chudé a snad ještě více než předchůdci působí spíše jako interaktivní film, to si ale nedovolíme považovat za negativum, protože to, co The Walking Dead dělá, dělá zatraceně dobře. Ruku na srdce – jen málokdy vás osudy virtuálních hrdinů dostanou do úzkostných pocitů, donutí vás k slzám a vyvolají pocit nevolnosti.

Čágo belo zombáci

Trochu nás mrzí, že minimálně na pár měsíců se s herním zpracováním "Živých mrtvých" musíme rozloučit. Zanedlouho by se sice měla objevit o poznání akčnější varianta od Activisionu, pomluvy a zvěsti ale říkají, že Telltale připravuje i druhou pětidílnou sérii svého zombáckého majstrštyku. Ačkoliv lze některé z nás považovat za čistokrevné škarohlídy, na pokračování se nemůžeme netěšit, protože již dlouho nás žádná hra nezasáhla tolik, jako se to povedlo právě The Walking Dead.

Kdyby se náhodou našlo pár duší, které by se do nemilosrdného světa nemrtvých chtěly vrátit co nejdříve, pak se nabízí hned několik možností. Sáhnout můžete po originálním komiksu či napínavém televizním seriálu, případně zapátrejte po krátkém webseriálu. My se nyní jdeme modlit za pravou zombie apokalypsu, která by mohla vypuknout už letos 21. prosince. Tak snad!

PS: Pokud budete mít chuť si na konci pořádně zatleskat, nestyďte se.

The Walking Dead: Episode 5 - No Time Left
Windows PC
PlayStation PlayStation 3
Xbox Xbox 360

Verdikt

Dechberoucí završení možná nejlepší adventury letošního roku. Nemáme slov.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama