Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Panasonic
Recenze Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je? | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

29. 12. 2022 15:30

Seznam kapitol

1. Ideální velikost 2. Perfektní výbava 3. Jednoduchá obsluha

Japonská společnost Panasonic není na poli zobrazovadel žádným nováčkem. Aktuálně se k nám do redakce dostala jejich novinka vybavená skvělým OLED panelem, která se snaží být ideálním partnerem nejen pro klasické sledování televize, ale slibuje i širokou podporu hráčům počítačových her. Jak nakonec v našem testu obstála, to se dovíte na následujících řádcích.

Reklama

Jednoduchá obsluha

Televize si dokáže poradit v podstatě s jakýmkoli připojeným zařízením. Pokud se nechcete zdlouhavě hrabat v nastavení, telka udělá všechno za vás. Dokáže detekovat vše, co zrovna s TV děláte a osobně mám velmi dobrou zkušenost s tím, že ať už sledujete váš oblíbený snímek na oblíbené streamovací službě (jsou zde na výběr všechny – nebojte) nebo hrajete na své primární platformě, vždy se televize snaží doručit vám tu nejlepší možnou kvalitu obrazu. Velmi mě potěšila možnost si zapnout speciální fíčuru pro Netflix, která (jak už sám název napovídá) se snaží doručit tu nejlepší možnost a nastavení obrazu či zvuku pro sledování této streamovací služby. 

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Hrej.cz

Jenže pokud se s nastavením pohrát chcete, čeká vás bohatá nabídka různých obrazových i zvukových režimů. Například v režimu Game Mode Extreme, který jsem si nastavil automaticky se spuštěním konzole Playstation 5, čekejte perfektní odezvu s minimálním imput lagem. Panasonic na svých webových stránkách uvádí dokonce pouze 2,5ms imput lag při 120Hz režimu, což je velká paráda. Opět bych zde mohl vyzdvihnout, jak parádně na této TV vypadá aktuální verze Doomu Eternal a jak skvěle se hýbe. 

O zvukové vjemy se starají dva 15W reproduktory s funkcí Cinema Surround Pro a podporou Dolby Atmos. Moje vlastní zkušenost hovoří o kvalitním a čistém podání zvuků či hudby i velmi dobrým prostorovým efektem. Opět si vlastnosti zvuku můžete částečně sami upravit v menu, ale osobně spíše využívám pro poslech hudby či hraní videoher kvalitní sluchátka nebo soundbar. Jako jemnou pihu na kráse vidím jakousi strnulost zdejšího operačního systému My Home Screen, který je v některých momentech (přepínání streamovacích platforem) pomalejší, než bych u takové televize čekal. Stejně tak jistou překážkou může být i cena produktu, která se pohybuje těsně pod hranicí 40 tisíc korun. 

Panasonic TX-55LZ980E

Verdikt

Panasonic TX-55LZ980E je funkcemi i technologiemi nabitá televize, která nabízí doopravdy výborný zážitek z hraní videoher i sledování oblíbených pořadů. Velkým plusem je pro mne přítomnost široké škály režimů a intuitivnost v ovládání televize. Velmi dobře si dokážu představit, že se tato televize stane srdcem vašeho herního doupěte, protože nabízí kvalitní OLED panel se skvělým podáním barev a podporou všech myslitelných formátů. Překážkou může být snad jen vyšší cena, která však v sobě odráží veškerou výbavu, kterou tato TV nabízí.

Hodnocení

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama