Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Panasonic
Recenze Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?

Martin Synek

Martin Synek

29. 12. 2022 15:30

Seznam kapitol

1. Ideální velikost 2. Perfektní výbava 3. Jednoduchá obsluha

Japonská společnost Panasonic není na poli zobrazovadel žádným nováčkem. Aktuálně se k nám do redakce dostala jejich novinka vybavená skvělým OLED panelem, která se snaží být ideálním partnerem nejen pro klasické sledování televize, ale slibuje i širokou podporu hráčům počítačových her. Jak nakonec v našem testu obstála, to se dovíte na následujících řádcích.

Reklama

Ideální velikost

Nová televize od Panasonicu na mě udělala dojem ihned po vybalení z krabice. Součástí balení je bytelný stojan, ke kterému se TV přichytí čtyřmi šrouby a drží šasí s tenounkým OLED panelem (bezproblémová je také instalace do VESA držáku). Ze zadní strany je pak televize docela široká, ale umně to dokáže skrývat a na první pohled si opravdu všimnete pouze opravdu tenkého OLED panelu. Ve svém domácím improvizovaném herním doupěti sám pro hraní využívám panel o stejné velikosti, takže zdejších 139 cm (55´) beru minimálně pro mé osobní pohodlí, jako ideální velikost obrazu. 

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Hrej.cz

Nutno podotknout, že mou primární platformou pro hraní videoher je pátý Playstation, který samozřejmě naplno dokáže využít všech vychytávek, které tato televize nabízí. Ale o tom až o něco později. Součástí balení je také velký dálkový ovladač, který velmi dobře padne do ruky a je na něm všechno velmi rychle a přehledně dostupné. Sice se nejedná o žádný designový výkvět, nicméně osobně mám raději ovladače, které mají pro každou volbu své tlačítko. Odpadá tím nutnost zdlouhavě procházet další a další položky menu. 

Srdcem televize je HCX Pro AI procesor, o kterém se v marketingových zprávách píše, že byl navržen za pomoci hollywoodských specialistů. Jde o lehkou evoluci procesoru, který Panasonic již nějakou dobu u svých TV používá. Operačním systémem budiž poslední verze My Home Screen, zde v základu ve verzi 7.0, která je samozřejmě pomocí připojení k internetu aktualizovatelná. Co se konektivity týká, na zadní straně TV naleznete v podstatě vše, co k aktuálnímu hraní potřebujete. Máme tu dvojici HDMi 2.1 doplněnou od další dva klasické HDMi porty.  Tři USB, 3,5mm jack pro sluchátka/subwoofer, porty pro ethernet i digitální audio. Samozřejmostí pak je konektivita prostřednictvím wi-fi a Bluetooth, což je dnes v podstatě standardem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama