Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Panasonic
Recenze Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je? | Kapitola 2

Martin Synek

Martin Synek

29. 12. 2022 15:30

Seznam kapitol

1. Ideální velikost 2. Perfektní výbava 3. Jednoduchá obsluha

Japonská společnost Panasonic není na poli zobrazovadel žádným nováčkem. Aktuálně se k nám do redakce dostala jejich novinka vybavená skvělým OLED panelem, která se snaží být ideálním partnerem nejen pro klasické sledování televize, ale slibuje i širokou podporu hráčům počítačových her. Jak nakonec v našem testu obstála, to se dovíte na následujících řádcích.

Reklama

Perfektní výbava

Hlavní devizou televize Panasonic TX-55LZ980E je, jak už jsem několikrát zmínil, parádní OLED panel o velikosti 55´(139 cm), který má plné 4k rozlišení (3840x2160) a disponuje obnovovací frekvencí 120Hz. Tento panel dokáže vykouzlit neuvěřitelně širokou a přirozenou paletu barev a černou, která je skutečně černá. Za to může technologie jednotlivě podsvícených obrazových bodů, díky čemuž u tohoto panelu vynikne i jeho vysoký kontrast. Osobně jsem mohl tuto skutečnost naplno otestovat při hraní nejnovější verze Fortnite, která běží na poslední verzi Unreal Enginu 5 a využívá mnoho špičkových funkcí, včetně ray-tracingu. 

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Hrej.cz

Nejen to však tato nová televize dokáže. Splňuje a podporuje snad všechny myslitelné standardy, které bych si já osobně dokázal představit i u své domácí televize. Samozřejmostí je podpora HDR10, HDR10+ a velmi pozitivní je i přítomnost podpory Dolby Vision, což u mnoha ostatních konkurentů nebývá rozhodně zvykem. Mnoho značek má totiž buď jednu technologii nebo tu druhou (HDR10+ nebo Dolby Vision). Osobně mě však nejvíce zajímal 120Hz režim a odemčení VRR (proměnlivá obnovovací frekvence) u konzolí nové generace. Vyzkoušel jsem opět na hrách, které takové nastavení dovolují a asi nejlepší demonstrací těchto technologií byly hry Doom Eternal, který dovoluje spustit hru ve 4k a 120hz obrazovém režimu, anebo nejnovější Call of Duty: Modern Warfare 2. 

Testovali jsme novou herní televizi Panasonic TX-55LZ980E, jaká je?
i Zdroj: Hrej.cz

Stále se bavíme primárně o konzolovém hraní, nicméně ani hráči na PC, kteří by chtěli svá nadupaná monstra připojit k této televizi, rozhodně nepřijdou zkrátka. TV je připravena i na ně a s podporou NVIDIA G-Sync nebo AMD FreeSync Premium si užijí přesně to, co mají rádi i na jejich domácích palubovkách. Jen je potřeba mít stále na paměti, že se bavíme o 139 cm úhlopříčce, což může pro některé PC hráče představovat problém buď s místem na stole, nebo nutností si zvyknout sedět od TV o něco málo dál. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama