Shadow Warrior 3 Recenze Shadow Warrior 3 je oldschool střílečkové překvapení

Shadow Warrior 3 je oldschool střílečkové překvapení

Martin Synek

Martin Synek

8. 3. 2022 17:30

Seznam kapitol

1. POSLEDNÍ NINDŽA NA SVĚTĚ 2. NÁSTROJE ZKÁZY 3. KONEC DOBRÝ

Lo Wang se vrací, aby dovyprávěl svůj tragikomický příběh skrze novou firstr-person střílečku, která má být zároveň i návratem ke kořenům série. Má ambice oslovit i fanoušky, u kterých doposud na disku kraloval Doom Eternal, nebo jde pouze o promarněnou šanci?

Reklama

Poslední dobou mám z herního světa radost (na rozdíl od toho reálného), protože mi přináší kupu vzpomínek na doby, kdy hry byly především hry a jejich tvůrci byli omezování pouze dobovým technologickým pokrokem a vlastní představivostí. A přesně do této doby jsem se vrátil při hraní třetího dobrodružství pološíleného Lo Wanga, který je posledním nindžou na tomto světě. Mnoho z vás jistě namítne, že jde vlastně již o čtvrté dobrodružství. A to je dobře, protože jste také pamětníci. Svou podstatou mi však aktuální díl nejvíce připomíná právě svého nejstaršího předchůdce. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Doporučená cena: 1319 Kč (PS Store)
  • Česká lokalizace: Ne
  • Znovuhratelnost: Pouze pro fanoušky výzev, jinak nízká
  • Proč koupit: Je tu Lo Wang! Nic víc vědět nepotřebujete!
  • Zabere dohrání 500 hodin?: Ne, možná

Pokud jste hráli předchozí díly série, jistě vám neuniklo, že na konci druhého dílu čekal ohromný WTF moment. Lo Wanga pozřel ohromný drak a šlus. Třetí Shadow Warrior však navazuje tam, kde nás tvůrci opustili posledně a hlavní hrdina odvypráví, cože se mu vlastně všechno přihodilo, když zachraňoval vesmír. Všichni přátelé i nepřátelé jsou zdánlivě mrtví, včetně Hodžiho, jeho aktuálně úplně největšího parťáka. Wang tedy vyhlašuje drzounskému hadovi válku a rozhodne se ho nakrájet do sašimi svou boží katanou. No, a to je ve zkratce vše podstatné, co potřebujete vědět k tomu, abyste mohli porcovat všechny nebožáky, kteří se nějakým způsobem nachomýtnou do vašeho masomlýnku. 

Hodži, kámo. Nerad to říkám, ale jsem rád, že jseš mrtvej! Že tohleto nevidíš! Měl jsem jednu šanci. Jednu zku*venou šanci, jak tohleto spravit! A pos*al jsem to!

Příběh je vpravdě jednoduchý a prozrazovat vám ho do nějakých zbytečných detailů by bylo nemoudré. Nicméně čekejte šílenou jízdu, kterou po celou dobu hry komentuje samotný Wang. A na jeho průpovídky se budete těšit pokaždé, když promluví. Lo Wang je prostě idiot, který nemyslí a koná. Většinou navíc koná s takovou vervou, až z toho jednomu (doslova) upadne hlava. Nicméně příběh je pojítkem celé hry a jako takový funguje na výbornou. Hra nabízí spoustu výrazných postav i zapamatovatelných scén (mýval prudič), které nepostrádají komické vložky jednotlivých zúčastněných. Takže zde není moc co vytknout.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama