Shadow Warrior 3 Recenze Shadow Warrior 3 je oldschool střílečkové překvapení

Shadow Warrior 3 je oldschool střílečkové překvapení | Kapitola 3

Martin Synek

Martin Synek

8. 3. 2022 17:30

Seznam kapitol

1. POSLEDNÍ NINDŽA NA SVĚTĚ 2. NÁSTROJE ZKÁZY 3. KONEC DOBRÝ

Lo Wang se vrací, aby dovyprávěl svůj tragikomický příběh skrze novou firstr-person střílečku, která má být zároveň i návratem ke kořenům série. Má ambice oslovit i fanoušky, u kterých doposud na disku kraloval Doom Eternal, nebo jde pouze o promarněnou šanci?

Reklama

 Hra běží na čtvrtém Unreal enginu a grafická podoba je… svérázná. Místy hře chybí detail, a i některé animace by zasloužily předělat (jedná se především o ty při glory killech). Jindy zase dokáží tvůrci s technologií čarovat a ukazují, že Shadow Warrior umí být i zatraceně krásný. A to se stále bavíme o hře, která vychází primárně na konzole staré generace. Sem tam se stane, že váš průchod naruší nečekaný glitch, kdy se oponent zasekne v prostoru, ale jde spíše o nahodilé momenty, které v žádném případě nekazí zážitek z jinak bezchybné akce. 

Shadow Warrior 3 je oldschool střílečkové překvapení
i Zdroj: Hrej.cz

Hru jsem osobně prošel dvakrát. Na normální obtížnost zabere zhruba 7 hodin, ale po dohrání jsem dostal chuť na přídavek, který spočíval v průchodu na obtížnost HARD. Zde jsem konečně našel tu správnou výzvu, a to samé bych doporučil všem, kteří třeba Eternalem prochází jako nůž máslem. Souboje se stanou ještě intenzivnějšími a musíte si setsakra dávat pozor, aby vás netrefil některý z vypuštěných projektilů. Na hru více hráčů mimochodem zapomeňte, protože Shadow Warrior 3 je čistě singleplayerovým zážitkem. 

Jakákoli z výše uvedených výtek by neměla hráčům zabránit v tom, aby si hru užili. Jde o střílečku, kterých se dnes už mnoho nevidí a hraje se jako z partesu. Přináší výzvu i dobrý pocit ze střílení samotného, které je okořeněno souboji chladnou ocelí. Pro fanoušky jde o povinnost a nevidím jediný důvod, proč hře nedat šanci. Dle mého názoru jde o daleko povedenější záležitost, než tomu bylo v případě druhého dílu, který mi přišel zbytečně překombinovaný s pseudo otevřeným prostředím, které hře až tak úplně nesedělo. Tady se hraje na přímočarou jistotu, kde se střídají rychlé platformingové pasáže s hromadou skoků a záchytů, a nápadité arény se spoustou zajímavých protivníků. 

Shadow Warrior 3
Xbox Xbox One
Windows PC
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Skvěle fungující, rychlá a návyková singleplayerová FPS, která je ze všeho nejvíce svěžím závanem starých časů. Na těch pár malých nedokonalostí velmi rychle zapomenete a necháte se unést Lo Wangovým svérázným přístupem k řešení problémů.

Co se nám líbí a nelíbí?

Výborná hratelnost
Nápadité zbraně
Solidní příběh
Lo Wangovy hlášky
Nevyvážené grafické zpracování
Slabší animace poprav
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama