The Witcher: Monster Slayer Recenze Recenze The Witcher: Monster Slayer, zaklínačské řežby v ulicích (vašeho) města

Recenze The Witcher: Monster Slayer, zaklínačské řežby v ulicích (vašeho) města

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

10. 8. 2021 22:30

Seznam kapitol

1. PRVNÍ KRŮČKY 2. POZVOLNÁ CHŮZE, SVIŽNÝ PALEC 3. BĚH NA DLOUHOU TRAŤ

Z knihy do videohry, z videohry na Netflix, a nyní Zaklínač rozšiřuje pole své působnosti o mobilní hru. Nezapadne však ve stínu silnější konkurence?

Reklama

Nedá se nic dělat, čas zkrátka nezastavíš. Ač se to zdá být téměř neuvěřitelné, od doby, kdy se po ulicích začaly prohánět zástupy podivínů s mobily v ruce a powerbankami v zadních kapsách, uteklo už pět let. Určitě jste správně uhodli, že narážím na mánii jménem Pokémon GO. Nečekaný hit si podmanil stovky milionů hráčů, což muselo zákonitě přivést ke zpracování podobného konceptu další vývojářské týmy.

Jedním takovým je i polské studio Spokko, o kterém jste pravděpodobně nikdy neslyšeli. Ovšem o skupině CD Projekt, pod kterou spadá, nepochybně ano. Autoři nedávno vydaného Cyberpunku 2077 se proslavili především díky videoherní sérii Zaklínač, která se po převedení do seriálové podoby nyní dočkala i vlastní mobilní hry s názvem The Witcher: Monster Slayer.

ZAKLÍNAČ DO KAPSY

Okamžitě po prvním spuštění aplikace, která je zdarma dostupná na iOS i Androidu, rychle zjistíte, že se mobilní Zaklínač za inspiraci Pokémon GO příliš nestydí. Po krátkém úvodu, výběru z hrstky avatarů a pojmenování vaší postavy vás přivítá mapa skutečného světa posetá různými druhy příšer. Abyste s nimi mohli interagovat, což v případě této hry znamená bojovat, musíte se k nim přiblížit na dostatečnou vzdálenost. Mezi další objekty na mapě patří bylinky, které využijete při vytváření lektvarů a útočných bomb, Nemetony, tedy hnízda s náročnějšími monstry a v neposlední řadě také postavy s povědomými žlutými vykřičníky nad hlavami.

Co se týče obsahu questů, jedná se většinou o odvar z toho, co už jsme viděli u Zaklínače pro PC a konzole

Ano, jednou z přidaných hodnot mobilního zaklínače jsou příběhové úkoly. A co víc, znalci série během jejich plnění narazí na známé tváře. Není jich sice mnoho, ale setkání s Vesemirem nebo Lotharem fanoušky jistě potěší. Co se týče obsahu questů, jedná se většinou o odvar z toho, co už jsme viděli u Zaklínače pro PC a konzole. Prokleté předměty, zakopané truhly, milenky či manželky přeměněné v nebezpečné bestie, zkrátka denní chléb obyvatel zaklínačského světa. Úkoly jsou poměrně prosté a nenabízejí takovou hloubku, na jakou jsme zvyklí u příbuzných velkých her, ale to na mobilu zase tak moc nevadí. Osobně bych u hry, jejíž hlavní náplní je chůze po reálném světě, vystávání u zbytečně dlouhých dialogů vlastně ani neocenil.

Zatímco u konzolových her si na úkoly, které nás tahají z místa na místo většinou stěžujeme, k mobilní hře mi vlastně docela sedí. Přesto všechno jsem narazil na zajímavá zpestření, jako jsou kontrakty s časovým omezením, možností volby, logickou hádankou nebo rozvedeným příběhovým pozadím pomocí poznámek uložených v úkolovém deníku. Tak jako tak si ale myslím, že questy nebudou tím hlavním tahákem, který by hráče u The Witcher: Monster Slayer dokázal udržet.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama