The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Recenze Recenze The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, jednoho z nejlepších dobrodružství na Switchi

Recenze The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, jednoho z nejlepších dobrodružství na Switchi | Kapitola 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 7. 2021 20:00

Seznam kapitol

1. LINK SE VRACÍ 2. STEJNÉ CHYBY 3. V NEJLEPŠÍ FORMĚ

Skyward Sword sice nepatří mezi nejpopulárnější pokračování série, dočkalo se však remasteru, který sliboval napravit jeho největší chyby. Měli byste s ním nakrmit váš Switch?

Reklama

NOVÝ ZELENÝ KABÁTEK

Remasterovaná verze oproti původnímu titulu přináší spíše kosmetické úpravy. Vedle zmíněného ovládání jde o očekávané vyhlazení grafiky a rozlišení a menší úpravy pro pohodlí. Nově jdou zrychlovat (i když jen některé, zdánlivě náhodně vybrané) dialogy, což se může hodit. Skyward Sword je totiž hodně ukecaná hra. O něco obsáhlejší je také nápověda z úst mentorky Fi, která vás hrou provází. Kvůli příšernému ovládání jsem ji ale často vyvolával omylem a její zdlouhavá animace se stala značně otravnou. Její rady navíc často nejsou příliš hodnotné a v případě zákysu vůbec nepomůžou.

-
i Zdroj: Hrej.cz
-

Zmíněné vylepšení grafiky je celkem solidní. Díky roztomilé stylizaci hra příliš nezestárla, i když srovnání s vypilovaným stylem Breath of the Wild nesnese. Tradičně boží je soundtrack. Líbivé melodie vás provází celým příběhem a vytknout jim lze maximálně občasnou repetitivnost.

Stojí tedy Skyward Sword za to? Pokud jste nehráli původní hru, tak rozhodně. Lepší dobrodružný zážitek, obzvlášť s vydáním v dnešní době, budete hledat jen velmi těžko. Pokud si chcete originál připomenout, odpověď je stejná. V opačném případě ale investice moc smysl nedává. Nic převratného nebo objevného vám HD remaster skutečně nenabídne. To ostatně ani nejsou jeho ambice.

FAREWELL, ZELDO

Skyward Sword HD je fantastická hra, kterou ze schůdku dokonalosti sráží jen naprosto příšerné ovládání. I přes veškerou snahu se autorům nepovedlo zvrátit příliš bohémské principy originálu a pokud nejste neobvykle nadaní nebo přizpůsobiví, na kameru nebo používání vybavení budete nadávat pořád. Po překonání otravného tutorialu na vás však čeká naprostá herní extáze, které deset let stáří vůbec není na obtíž.

A já se pomalu začínám těšit na další Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Nintendo Switch Switch

Verdikt

Z roku 2011 na váš Switch připutovalo naprosto nádherné, hravé, kreativní a zábavné dobrodružství, které kalí jen zoufalé ovládání. Pokud ho překousnete, čeká vás 25 až 30 hodin prvotřídní zábavy bez hluchých míst.

Co se nám líbí a nelíbí?

Vytříbená hratelnost
Skvělé hádanky
Zajímaví bossové
Kouzelný svět a milý humor
Frustrující, příšerné ovládání
Občas malinko otravný backtracking
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama